Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Κουνέλι Ριγανάτο





Μια παραδοσιακή συνταγή θα φτιάξουμε σήμερα, αρωματικό, ζουμερό κουνέλι.

ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι 1200 έως 1500 γραμμάρια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1/2 κεφάλι σκόρδο με τη φλούδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλιές σούπας αποξηραμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι.
1 κουταλάκι γλυκού corn flour
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. 
Στύβουμε τα λεμόνια και με τις λεμονόκουπες περνάμε το κουνέλι.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθούν.
Σωτάρουμε το κουνέλι μόνο του μέχρι να ροδίσει.



Αφού ροδίσει καλά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με τη φλούδα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ένα τέταρτο περίπου, ανοίγουμε και βλέπουμε αν έχει το φαγητό υγρά, αν όχι συμπληρώνουμε νεράκι. Το ζητούμενο είναι να βράσει με τα υγρά του το κρέας για να μείνει ζουμερό και νόστιμο.



Σε περίπου 1 ώρα θα πρέπει να είναι έτοιμο.
Αραιώνουμε το λεμόνι με άλλο τόσο νερό και εκεί μέσα διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour.
Ρίχνουμε το λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε να πάει παντού.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πήξει το ζουμάκι!!!
Σερβίρουμε με πατατούλες ή με πιλαφάκι!!!!



Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Πουγκάκια με μήλο


Υπέροχα, μυρωδάτα και πανεύκολα μηλοπιτάκια σας έχω σήμερα. Κερνάω για την γιορτή του άντρα μου, της αδελφής μου και της πεθεράς μου!

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας (μισό πακέτο)
4 μέτρια μήλα (χρησιμοποίησα 2 ξινόμηλα και 2 ζαγορίν)
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 σφηνάκι κονιάκ

ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε λεκανάκι τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη.
Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τα μήλα, την κανέλα και τη ζάχαρη.


Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν τα μήλα τα υγρά τους.
Τα σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι το ανοίγουμε με τα χέρια μας να απλώσει και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα των μήλων.


Διπλώνουμε τις άκρες και σηκώνοντάς τες προς τα επάνω τις στρίβουμε για να φτιάξουμε πουγκάκια.


Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, πιάνουμε ένα ένα από πάνω και τα βουτάμε στο κρύο πια σιρόπι όπως είναι καυτά.
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Mochaccino cupcakes


Νόστιμα και αρωματικά κεκάκια ιδανικά για το καφεδάκι μας!

ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
1 και 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3/4  κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2  κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρύο δυνατό καφέ
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσσο
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
4 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κρύο δυνατό καφέ
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τη σόδα, το baking και τη βανίλια. 
Στο μείγμα των αυγών ρίχνουμε το γάλα και το μισό μείγμα του αλευριού, χτυπώντας πάντα με το μίξερ.
Αδειάζουμε μέσα τον καφέ και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένες θήκες για muffins. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 λεπτά, κάνουμε και τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τα βγάζουμε από το φούρνο.
 Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και συμπληρώνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη εναλλάξ με τον καφέ!
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και μόλις κρυώσουν τα κεκάκια τα γλασσάρουμε.




Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΤΥΡΕΝΙΑ





Απολαυστικά, τραγανά, πεντανόστιμα!!!

ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του τσαγιού baking powder
3/4 κουταλάκι του τσαγιού  γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας  μαργαρίνη
1/2 κούπα τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, κασέρι)
3/4 κούπας γάλα + μια κουταλιά σούπας γάλα
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι το baking την πάπρικα και το αλάτι! Ρίνουμε την μαργαρίνη σε κομματάκια και κάνουμε τη ζύμη τρίμματα. Ρίχνουμε μέσα τη  μισή κούπα τυρί και το γάλα και ζυμώνουμε απαλά να υγρανθεί η ζύμη! Μαζεύουμε σε μπάλα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα, τυλιγμένη σε ζελατίνα!
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Αλείφουμε το φύλλο με μια κουταλιά γάλα και πασπαλίζουμε με τη δεύτερη μισή κούπα παρμεζάνας. 
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και μετά σε τρίγωνα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, προσέχουμε να μην καούν.
Η παρμεζάνα έχει το καλό να μην καίγεται και γι αυτό σας συστήνω να την χρησιμοποιήσετε στο πασπάλισμα!!!
Τρώγονται σκέτα αλλά και βουτώντας τα σε ντιπ!!!
Επίσης σπασμένα σε σούπες και σαλάτες!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Kαλημέρα σε όλους, το ξέρω, χάθηκα! 
Για λίγο όμως μόνο. 
Μέχρι να προσαρμοστώ στα δεδομάνα του ραδιοφώνου. 
Μόλις του πάρω τον αέρα, θα επιστρέψω, μαγειρικά, δριμύτερη!
Σήμερα όμως η ανάρτηση έχει άλλο λόγο. 
Μέσα από την συχνότητα του SIN RADIO κάθε εβδομάδα παρουσιάζω ένα ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ. 
Σ το μενού καθημερινά δίνω μια συνταγή από αγαπημένο food blog μαζί με το link φυσικά που οδηγεί στο blog.
To menu αναρτάται και στην σελίδα του SIN RADIO στην κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.
Έχω ζητήσει άδεια από πολλά food blogs και με μεγάλη μου χαρά είδα την άμεση ανταπόκρισή τους.
Όμως πια είναι πάρα πολλά τα food blogs και δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιο. 
Γι αυτό θα ήθελα όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στο εβδομαδιαίο μενού και δεν τα έχουμε ήδη πει, να μου στείλετε mail
Kαι μην ξεχνάτε....κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 11.30 μέχρι τη 1 το μεσημέρι σας περιμένω, με σχόλια ή χωρίς σχόλια να ακούμε καλή μουσική και να τα λέμε παρέα στη δ/νση www.sinwebradio.com


Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Η Κοιλάδα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στο οποίο μένω τα τελευταία 15 χρόνια!
Ανήκει διοικητικά στο δήμο Κρανιδίου και η κύρια ασχολία των κατοίκων της είναι η αλιεία.


Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Από την 1η Οκτώβρη βγαίνουν οι τράτες στη θάλασσα και ψαρεύουν μπαρμπούνια, κουτσομούρες, μπακαλιάρους, μαριδάκι, γαρίδες και άλλα πολλά καλούδια της θάλασσας. Πάμε στη συνταγούλα! 
 ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπαρμπούνια
αλεύρι σταρένιο
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΣΑΛΤΣΑ
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές πελτέ
λίγη ζάχαρη


Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά.
Οι γυναίκες εδώ τα καθαρίζουν στη θάλασσα τα ψάρια και τα πλένουν με θαλασσινό νερό.
Τα αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε καλά.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ'όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Αδειάζουμε το καμμένο λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και το σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια.
Προσέχουμε να μην μας μαυρίσει το σκόρδο και πικρίσει η σάλτσα και μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε μέσα την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και περιχύνουμε τα ψάρια.
Όπως βλέπετε η σαλτσούλα είναι απλή, δεν περιέχει πολλά μυρωδικά για να μην σκεπάζει τη γεύση του φρέσκου ψαριού.

Καλή σας όρεξη





Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΙΣΩΣ............


......................κάνουμε εκπομπή....την Πέμπτη 4/10 και ώρα  11.30 π.μ.!
Ίσως ακούσουμε ωραία ελληνικά τραγούδια..........ίσως πούμε αυτά που δεν είπαμε τη Δευτέρα...........ίσως πούμε και το μενού της εβδομάδας.....ίσως πούμε και τα ζώδια........ίσως θελήσει ο SAM το πρόγραμμα του σταθμού να εκπέμψουμε..........ίσως ....................................!!!!
Το σίγουρο είναι ότι θα σχολιάσουμε, θα γελάσουμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα περάσουμε υπέροχα......έστω και χωρίς να ακουγόμαστε!!!!
Την Πέμπτη λοιπόν στις 11.30 SinRadio  Λί Λά στον αέρα


Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Μια καταπληκτική συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι με γεύσεις και αρώματα ανατολής!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού καγιέν πιπέρι (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Σε τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος με ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αλευρώνουμε το συκώτι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.
Προσέχουμε να μην μας καεί και να μείνει ζουμερό στο κέντρο!
Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τα κρεμμύδια και του πάει πολύ ο πουρές πατάτας!!!
Με αυτή την μέθοδο δεν τηγανίζουμε το συκώτι, απλώς το σωτάρουμε με τα κρεμμύδια και γίνεται μαλακό χωρίς πολλά λάδια!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

MONDAY, MONDAY





Kαλημέρα, Καλό Μήνα, Καλή Εβδομάδα!
1η Οκτώβρη σήμερα και 1η εκπομπή στο SIN RADIO . Μια εκπομπή γνωριμίας και αναγνωριστική. Σας περιμένω όλους να ακούσουμε μουσικούλα, να πούμε για συνταγές, για ζώδια και για οτιδήποτε άλλο εσείς θέλετε. Γραφτείτε σήμερα στο site για να αφήνετε σχόλια με τις παρατηρήσεις σας, τις επιθυμίες σας ή απλώς για να μου λέτε ένα γεια. 
H πρώτη εκπομπή λοιπόν με τραγούδια αφιερωμένα στην Δευτέρα!!!
Καλό μήνα  να έχουμε και θα τα πούμε στις 11.30.....ακριβώς!!!! 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails