Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ...ΝΕΑ ΜΟΥ!

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας. Ύστερα από την κλήρωση που έγινε με τα τελευταία μέσα της τεχνολογίας (δηλαδή με το χεράκι του γιόκα μου τυχερό νούμερο είναι το νούμερο 29 δηλαδή " Η μάνα του λόχου " κοινώς η Έφη μας!!!
Εφάκι θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο για τα περαιτέρω!!!

Και τώρα τα νέα μου! Ύστερα από παρότρυνση του Σπιρτοκουτακίου  αλλά και των άλλων παραγωγών του Sin Radio είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω οτι ξεκινάω εκπομπές στο ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Κάθε Δευτέρα αλλά και κάθε Πέμπτη από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι θα με ακούτε ζωντανά στην ηλεκτρονική δ/νση  www.sinwebradio.com 

ΛίΛά στον αέρα λοιπόν από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Θα τα λέμε ζωντανά, θα ανταλλάσσουμε ιδέες, συνταγές, χρηστικά θέματα και πολύ μα πάρα πολύ μουσική. Θα ήθελα φυσικά την άδειά σας στο να αναφέρω τα blogs σας
Αν απλώς θέλετε να μας ακούτε πατάτε στον πιο πάνω σύνδεσμο.
Αν όμως θέλετε να αφήνετε τα σχόλιά σας, (εμείς το θέλουμε πάρα πολύ αυτό) τότε αρκεί να κάνετε μια εγγραφή στην αρχική σελίδα του σταθμού.
Σας περιμένω όλους λοιπόν τη Δευτέρα στο νέο μου ξεκίνημα γιατί οι food bloggers και όχι μόνο έχουν τώρα πια και την εκπομπή τους.



Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ


Ξέρατε εσείς οτι το εθνικό ποτό της Μάλτας είναι το λικέρ φραγκόσυκο? 
Bajtra Liqueur λέγεται και είναι αρωματικό με καταπληκτικό χρώμα και πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

ΥΛΙΚΑ
750 ml βότκα ή τζιν ή τσίπουρο
15-20 φραγκόσυκα
ζάχαρη και νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε γυάλινο βάζο βάζουμε τα φραγκόσυκα ολόκληρα αφού τα ξεπλύνουμε καλά με νερό......και προσοχή στα αγκάθια!!! 
Ρίχνουμε μέσα το αλκοόλ, σφραγίζουμε με καπάκι και αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 20 μέρες. 
Μετά τις 20 μέρες ανοίγουμε το βάζο, σουρώνουμε το λικέρ καλά - εγώ το πέρασα από φίλτρο γαλλικού καφέ - και μετράμε με κούπες το υγρό. 
Το δικό μου βγήκε 3,5 κούπες. 
Σε κατσαρόλα λοιπόν έβαλα 2 κούπες ζάχαρη και 1,5 κούπα νερό. 
Μόλις πήρε βράση μέτρησα 5 λεπτά και έσβησα τη φωτιά. 
Με την κατσαρόλα πάνω στο σβησμένο μάτι έριξα μέσα και το ποτό. 
Ανακάτεψα και άφησα να κρυώσει. 
Το έβαλα σε αποστειρωμένα μπουκάλια.............και το καταναλώσαμε με μπόλικο πάγο!!!


Φιλιά λιλά και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!


Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑ........η λαχταριστή!

Σήμερα σας έχω ένα πείραμα, υλικά που υπήρχαν στο σπίτι, αναμείχθηκαν και έβγαλαν ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο (κίτρινο)
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι
1 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό μεγάλο
300 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα βρασμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, τη ρίγανη  και το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Tρίβουμε με τα χεράκια μας το αλεύρι με το λάδι για να ποτίσει καλά και τότε ρίχνουμε σιγά σιγά χλιαρό νεράκι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλιακιά ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μαδάμε μέσα με τα χέρια μας το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει και γίνει σαν κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και τότε ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε στα 2. Με κάθε κομμάτι ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο βοηθώντας με νισεστέ ή αλεύρι.. Βάζουμε το πρώτο φύλλ0 σε λαδωμένο καλά πυρεξάκι ή ταψάκι και το λαδώνουμε.  Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Από πάνω βάζουμε το άλλο  φύλλο και το λαδώνουμε καλά. Χαράζουμε το φύλλο μόνο οριζόντια και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου μια ωρίτσα και μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Εμένα δεν την άφησαν τα αγόρια να κρυώσει και γι αυτό στη φωτό φαίνεται η κρέμα ρευστή, ένα κομμάτι που φύλαξα όταν κρύωσε ήταν μια χαρά.
Ζωμό κοτόπουλου φτιάχνω μόνη μου και έχω πάντα στο ψυγείο σε κύβους. Εσείς όμως μπορείτε να βράσετε το κοτόπουλο που θα χρησιμοποιήσετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ












Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ Μαρμπρέ με γλάσο Καραμέλας και Σοκολάτας




Το κλασσικό κέικ με τα νερά αλλά με δυο γλάσσα που το απογειώνουν!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1,5 κούπες ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές σούπας σκόνη κακάο
λίγο γάλα ακόμη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
1/4 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2 με 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1 κούπα άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γραμμάρια κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια ή το ξύσμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λίγο γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κακάο.
Αδειάζουμε το κακάο μέσα στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και αδειάζουμε στη φόρμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πάνω κάτω το μείγμα για να κάνουμε τα νερά μέσα στο κέικ..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα και αν βγει στεγνή και καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια για 2 με 3 λεπτά και μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τότε αδειάζουμε μέσα την άχνω χτυπώντας δυνατά με το μίξερ.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.



Στο ίδιο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αχνίσει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρτίχνουμε μέσα την σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει και περιχύνουμε το κέικ και με το δεύτερο γλάσο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και το απολαμβάνουμε με καφεδάκι και καλή παρέα!!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!





Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CHEESECAKE ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ



Παρακολουθώ καθημερινά την εκπομπή της Nigella Lawson στην τηλεόραση. Λατρεύω την προφορά της αλλά και τις express συνταγές της. Υπέροχα πιάτα και σαλάτες στη στιγμή. Ένα επιδόρπιο όμως τις προάλλες μου τράβηξε την προσοχή και είχα δίκιο. Ελαφρύ, δροσερό και πανεύκολο έκανε θραύση!!



ΥΛΙΚΑ (για 9 ποτήρια της σαμπάνιας ή μπολάκια)
1 πακέτο  πτι μπερ μπισκότα τριμμένα
120 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτιυ στιγμής με γεύση σοκολάτας
1 κουτί τυρί κρέμα
700 ml γάλα παγωμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την λιωμένη μαργαρίνη με τα μπισκότα και προσέχουμε να υγρανθούν καλά.
Βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες σε κάθε μπολάκι.
Αν περισσέψει μπισκότο το μοιράζουμε στα μπολάκια.
Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου με το κρύο γάλα μέχρι να πήξει καλά.
Ρίχνουμε μάσα το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε για 2 με 3 λεπτά το χτύπημα να ομογενοποιηθεί!
Βάζουμε επίσης από 2 ή και περισσότερες κουταλιές πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε τα ποτήρια - μπολάκια στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγύ και την μοιράζουμε εξίσου πάνω από τα
ποτήρια - μπολάκια.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό καλά.
Σερβίρουμε πασπαλισμένο με τρούφα ή με καραμελάκια ή με αμύγδαλα τριμμένα και καβουρντισμένα.
Τόσο εύκολα και απλά έχουμε ένα επιδόρπιο που θα κάνει πάταγο!
ΤΗANK YOU NIGELLA!!!


Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΟΤΟΜΠΕΊΚΟΝ



Αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών και όχι μόνο. Μπορούμε να την φτιάξουμε στο σπίτι με ελάχιστο κόπο και χρόνο αλλά με πιο αγνά και φρέσκα υλικά!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας
450 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Το βάζουμε σε λεκανάκι .
Αραιώνουμε τη μουστάρδα με λίγο λεμόνι και λίγο λαδάκι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και αφού το καλύψουμε με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και για ολόκληρη νύχτα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το μπέικον στα 2 αλλά κατά μήκος.



Παίρνουμε ένα ένα κομματάκι κοτόπουλο και το τυλίγουμε γύρω γύρω με το μπέικον.
Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε πυρέξ με ελάχιστο λαδάκι λαδωμένο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 10 λεπτά.
Γυρίζουμε από την άλλη μεριά το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή για όσο χρόνο χρειάζεται το μπέικον να ροδίσει.
Απολαμβάνουμε σκέτο ή με bbq sause!


Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (από Χρύσα Παραδείση)

Ένα σιροπιαστό γλυκό που δεν το είχα φτιάξει ποτέ, βρήκα την συνταγή στον οδηγό μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση, την δοκίμασα και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Επίσης σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον άντρα μου, 15 έτη παρακαλώ, οπότε σας κερνάω καταπληκτικό γλυκό να μην μου παραπονιέστε!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

ΣΙΡΟΠΙ
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το baking powder και την κανέλα και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό αλλά μην το αραιώστε με υγρά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30-32 εκατοστά και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα αμυγδάλου και αυγών, ισιώνουμε την επιφάνεια και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βοιυτυρώνοντάς τα πάλι ένα ένα!
Χαράζουμε το γλυκό σε λωρίδες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 με 35 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Ρίχνουμε τότε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά.
Περιχύνουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε για ώρα να το πιεί.
Σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ


Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους μας!

Το φθινόπωρο έφτασε, καιρός να προετοιμαστούμε για το χειμώνα. Φτιάχνουμε μαρμελάδες και γλυκάκια, λιάζουμε ντομάτες και σύκα, αποθηκεύουμε σάλτσες για το χειμώνα. Κάνουμε τα τελευταία μπάνια στη θάλασσα που για μένα είναι και τα καλύτερα.



Χαιρόμαστε τις τελευταίες ανέμελες μέρες πριν αρχίσουν τα σχολεία και γενικώς γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για να αντέξουμε τον μακρύ και δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!!!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails