Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ


Όπως θα έχετε καταλάβει η παραγωγή μας σε κολοκύθια φέτος πήγε πάρα πολύ καλά. Τα έφτιαξα πίτες, κεφτέδες, κεκάκια αλμυρά....ήρθε η ώρα να τα φάμε και σαν επιδόρπιο. Η συνταγή από τη Martha Stewart την αγαπημένη!

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
2 γεμάτα κ. γλυκού baking powder
1/2 κ. γλυκού κανέλα
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες τριμμένο κολοκυθάκι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
3 αυγά
βανίλια
ΓΛΑΣΟ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι στραγγιστό
άχνη περίπου 2 κούπες
κακάο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι και τα κολοκυθάκια.
Σε άλλο λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το baking, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια.
Ρίχνουμε τα στερεά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένες θήκες για muffins και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε γλάσο  βουτυρόκρεμας χτυπώντας με το μίξερ τα πιο πάνω υλικά, ή γλάσο με cream cheese ή άχνη με νεράκι και τα περιχύνουμε.



TIPS
Δεν στύβουμε  τα κολοκυθάκια γιατί δεν έχουμε πολλά υγρά στο μείγμα.
Χώρισα τη ζύμη στα 2 και στη μισή έριξα κακάο.....τα σοκολατένια ήταν υπέροχα.
Την συνταγή θα τη βρείτε ΕΔΩ....αλλά όπως θα δείτε έχω κάνει τις αλλαγές μου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Ένας ουρανός, μια αλάνα και μπόλικη Ελληνική λεβεντιά........

.......δημιούργησαν μια βραδιά απίθανη, καταπληκτική, παραδοσιακή!!! Που έγιναν όλα αυτά? Μα στην αγαπημένη μας Κοιλάδα που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σάββατο 11 Αυγούστου έγινε η ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΑ 2012.




Πολύ κέφι, πολύ φαγητό και γλέντι μέχρι πρωίας με το συγκρότημα της Νάσιας Κονιτοπούλου και του Χρήστου Μενιδιάτη.
Τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψει κανείς την χθεσινή βραδιά.
Πάντως βλέποντας περίπου να χορεύουν και να κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου, μην ξέροντας πολλές φορές ποιός είναι ο διπλανός δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ οτι αυτό είναι που θα μας σώσει.
Αυτή η αλληλεγγύη και η ομοψυχία.
 Η χθεσινή γιορτή είχε απ' όλα , παιδιά από την Κοιλάδα που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Φαγητό πολύ και καλό!!!!







Πυροτεχνήματα πάρα πολλά!





Κέφι και χορό ατελείωτο.



Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές που με άψογο τρόπο διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση
Και του χρόνου να είμαστε καλά και σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε!

Κι εδώ ο αντρούλης μου κι εγώ!

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



Τα κεκάκια αυτά τα έφτιαξα για να τα πάρω στην παραλία, έγιναν ζουμερά, αφράτα και πάρα πολύ νόστιμα! Ψάχνοντας να βρούμε όνομα έπεσε η ιδέα να τα πούμε τα κεκάκια της Λεπίτσας επειδή έτσι λένε την παραλία που κολυμπαμε!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
1 κούπα γάλα
100 γραμμάρια φέτα
πιπέρι και ρίγανη
αλάτι με προσοχή
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ανακατεύουμε με κουτάλι και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι. Δεν χτυπάμε με μίξερ....είπαμε καλοκαίρι είναι. Απλά πράγματα θέλουμε! Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζουμε σε λαδωμένες θήκες για μάφινς.
Μπήγουμε σε κάθε κεκάκι 2 ντοματίνια να είναι τα μισά μέσα στη ζύμη και τα μισά έξω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια ξύλινη οδοντογλυφίδα από μέσα. Απολαμβάνουμε με μπυρίτσα. Τρώγονται όμως και κρύα την επόμενη μέρα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΛΙΛΑ


Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Σήμερα σας έχω ένα πιάτο δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο.  Τρώγεται σαν σαλάτα, σαν πρώτο πιάτο αλλά και σαν κυρίως.

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια τορτελίνια με γέμιση τυριού
250 γραμμάρια φέτα σε μικρά κομματάκια
4 περίπου μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 ματσάκι ρόκα ή μισό ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γυρίζουμε από τη θάλασσα το βραδάκι, πεινάμε σα λύκοι και το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι της οικογένειας. Ανοίγουμε το ντουλάπι και βλέπουμε τα τορτελίνια.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πάμε στο μπάνιο βγάζουμε το μαγιό και κάνουμε ντουζάκι. Σκουπιζόμαστε και ντυνόμαστε.
Γυρίζουμε στην κουζίνα και βάζουμε τα τορτελίνια σε μεγάλη σαλατιέρα. Ανοίγουμε το ψυγείο και το κοιτάμε με περισυλλογή. Αρπάζουμε το μπολ με τη φέτα, τις ντομάτες, τη ρόκα και ότι άλλο μας γυαλίσει στο μάτι που ούτως ή άλλως γυαλίζει από την πείνα.



Κόβουμε τις ντομάτες μέσα στο μπολ, από πάνω τη ρόκα ή το μαϊντανό, τρίβουμε τη φέτα και περιχύνουμε με αγνό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλατάκι με προσοχή και πιπέρι μπόλικο. Αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε το βετέξ και καθαρίζουμε το τραπέζι της βεράντας. Βάζουμε πιάτα και πιρούνια. Ποτήρια κλασικά κολονάτα, ανοίγουμε ένα παγωμένο Chardonnay που μας το έφερε δώρο ο άντρας της Conna (να είναι καλά το παλικάρι) όταν ήρθαν να μας δούνε και φέρνουμε τελευταία τη σαλατιέρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε....1) τον γκιώνη που τραγουδάει στο βάθος 2) το ολόγιομο φεγγάρι από πάνω μας 3) τη σαλάτα 4) το κρασάκι και τέλος την υπέροχη οικογενειακή βραδιά που πετύχαμε με ελάχιστο κόπο και χρόνο και χρήμα....αφού όπως σας είπα πιο πάνω το κρασί ήταν τζάμπα, οι ντομάτες ήταν από τον κήπο....πόσο στοιχίζουν καλέ 2 πακετάκια τορτελίνια και λίγη φέτα?????
Σας φιλώ και σας καλημερίζω!!!!!!!!!

ΛΙΛΑ



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails