Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ




Το τραπέζι της Καθαροδευτέρας έχει κατά παράδοση νηστίσιμα εδέσματα. Το τραπέζι στρώνεται από το πρωί και μένει όλη τη μέρα στρωμένο. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας αλλά φέτος περισσότερο από άλλες φορές έχουμε ανάγκη να βρεθούμε με φίλους, με συγγενείς, να χαρούμε, να φάμε, να πιούμε και το κυριότερο να πετάξουμε χαρταετό. Το να ανοίξεις το σπίτι σου και να μπουν μέσα τα γέλια και οι χαρούμενες φωνές δε σημαίνει απαραίτητα οτι πρέπει να ξοδέψουμε πάααρα πολλά χρήματα. Μοιραστείτε με φίλους τα έξοδα, ένας φέρνει το κρασί, άλλος τις λαγάνες, άλλος το χαλβά, φτιάχνουμε και μια μεγάλη μακαρονάδα και μπόλικες σαλάτες και γλεντάμε μέχρι τελικής πτώσης. 

Στη συνέχεια θα σας υποδείξω μερικές συνταγές που είναι δικές μας αγαπημένες και τις τιμάμε στο τραπέζι της Καθαροδευτέρας!




















ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ







ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ




Ότι και να φτιάξετε σας εύχομαι να περάσετε τέλεια, να γελάσετε, να φάτε, να πιείτε και να χορέψετε!

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΚΑ



Μια κρέμα όνειρο, απαλή, βελούδινη γεμάτη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
2 +2/3 κούπες κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
5 κρόκους αυγών
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τον καφέ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αν δεν λιώσει καλό είναι να σουρώσουμε για να μην έχει η κρέμα κομματάκια. Ρίχνουμε στην κρέμα την ζάχαρη και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε με υπομονή να λιώσουν καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει καλά τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα αδειάζουμε μέσα σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας. Βάζουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια.
Δεν θα πήξει πολύ, πήζει αφού κρυώσει. Αδειάζουμε σε μπολάκια, ή ποτηράκια και αφού γίνει χλιαρή την βάζουμε στο ψυγείο. Τρώγεται μετά μανίας.
Είναι επίσης ιδανική γέμιση για τούρτες και κέικ!


Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ

Το 2003 αγοράσαμε μέσω του προγράμματος "ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ " τον πρώτο μας υπολογιστή. Κανείς στο σπίτι δεν είχε ιδέα από υπολογιστές, ο γιος μας τότε ήταν 5 χρονών οπότε τον βάλαμε σε ένα γραφείο και τον κοιτούσαμε. Πέρασαν καμιά 15 μέρες, τον ξεσκόνιζα τα πρωϊνά και το βράδυ του έλεγα καληνύχτα, αλλά αυτός τίποτα, σκοτεινός και αμίλητος. Ώσπου ήρθαν και οι τεχνικοί του ΟΤΕ να μας συνδέσουν το ίντερνετ. Μοντιέ, τα Σόδομα και τα Γόμορρα στο σπίτι μας.  Το παίρνω απόφαση λοιπόν και ανοίγω το κουμπί, φώτα, οθόνες, κουμπάκια....χαμός. Με τη βοήθεια του ενός και του άλλου φίλου, Ελένηηηηηηηη πως γράφει αυτό στα Ελληνικά? Γρηγόρηηηηηηηηηηηη πως θα μπω στο ίντερνετ? σιγά σιγά, δειλά, δειλά άρχισα να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή. Σε κάποια λοιπόν από τις αναζητήσεις μου έπεσα πάνω στο δοξασμένο HUNGRY! Στην αρχή απλώς διάβαζα, μετά αφομοίωνα, μετά κατέγραφα συνταγές σε χαρτάκια, στο τέλος τις τύπωνα κιόλας όταν άρχισα να παίζω στα δάχτυλα τον υπολογιστή μου και να σνομπάρω τους οπισθοδρομικούς, αδαείς που μπορούσαν να ζουν χωρίς pc!!! Σε ένα τέτοιο χαρτάκι λοιπόν υπάρχει από τότε η συνταγή για τα τυρομπαλάκια. Ας με συγχωρήσεις όποια ή όποιος είχε ανεβάσει τη συνταγή και αν θυμάται κάποιος ας το γράψει στα σχόλια. Κι επειδή διανύουμε την εβδομάδα της ΤΥΡΙΝΗΣ είναι η καλύτερη συνταγή με τυρί που έχετε δοκιμάσει.

ΥΛΙΚΑ
4 ασπράδια χτυπημένα με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα
3 κούπες διάφορα τυριά τριμμένα (έχω καταλήξει σε 1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι και 1 1/2 κούπα κασέρι.)
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ή και παραπάνω
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα της τα τυριά, το πιπέρι και το αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Αν δεν πλάθονται ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμη. Όταν τα πλάσουμε όλα βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε όχι σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τα να ροδίσουν από παντού. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το επιπλέον λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

TRES LECHE CAKE



Για πρώτη φορά μου έκλεισε το μάτι στo COOK THE BOOK φτιαγμένο από τα χεράκια της COOK, το ξανασυνάντησα στις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ  περιποιημένο από τα χεράκια της ΕΛΕΝΑΣ, εσχάτως με αποτελείωσε Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ ΕΦΗ, γούρλωσα τα υπέροχα γαλανά ματάκια μου, τίναξα την καστανοξανθοχαλκινοροδί κόμη μου και στρώθηκα στην δουλειά. Επειδή δεν ήθελα να αδικήσω καμία φίλη μπλόγκερ στράφηκα στο διαδίκτυο προς εύρεση της πασίγνωστης μεξικανοαζτέκικης συνταγής. Μπήκα σε σελίδες πολύχρωμες, με λουλούδια, με πεταλούδες, μαυριδερές, κουλτουριάρικες αλλά και μη μέχρι που έπεσα επάνω στην ΤΗΕ PIONEER WOMAN, κι επειδή μια λατρεία στην πρωτοπορία την έχω αναφώνησα........ΕΥΡΗΚΑ, ΕΥΡΗΚΑ!!!!!!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το 3γάλακτο κέικ.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
5 αυγά χώρια κρόκοι από τα ασπράδια
3/4 κούπας ζάχαρη
βανίλια
1/3 κούπας γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 ζαχαρούχο γάλα ολόκληρο
1 εβαπορέ γάλα ολόκληρο
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, ακολούθως ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, αδειάζουμε και το μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα αδειάζουμε στο μπολ ανακατεύοντας με σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσουν τα ασπράδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 25 με 30 λεπτά , μέχρι να βγαίνει καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα βουτηγμένη στο κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε πιατέλα βαθιά, προσωπικά το άφησα στο πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το τρυπάμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα 2 γάλατα και την κρέμα και με προσοχή αρχίζουμε λίγο λίγο να περιχύνουμε το κέικ.

Μόλις ρίξουμε όλο το μίγμα αφήνουμε να σταθεί μέχρι να το ρουφήξει όλο!
Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγύ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αν θέλουμε βάζουμε και κερασάκια.
Την επόμενη φορά θα έχω φτιάξει ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ( Dulce de leche) και θα το χρησιμοποιήσω στη θέση του ζαχαρούχου!!!
Κι επειδή σήμερα γιορτάζει και ο Άγιος Βαλεντίνος ......τρομάρα μας, το αφιερώνω σε όλους τους ερωτευμένους με ταίρια, με τη ζωή, με την πολιτική, τους πολιτικούς, τους αγρούς, τη μαμά, την πεθερά.....ωχ ξέφυγα τελείως!
Όταν σερβίρισα το κέικ στα αγόρια μου ακολούθησε η ακόλουθη στιχομυθία:
ΓΙΟΣ : Τι είναι αυτό μαμά?
ΕΓΩ: Tres Leche cake
ΓΙΟΣ: Και τι σημαίνει αυτό?
ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ: Τρελαίνεσαι όταν τρως το κέικ!!!!!!!!!
Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ


Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους.Το τσουχτερό κρύο δεν είναι μόνο καιρικό φαινόμενο, έχει φωλιάσει για τα καλά και μέσα στις ψυχές μας. Κι εκεί έχει χειρότερη επίδραση. Γιατί το σώμα σου το καλύπτεις με ρούχα, την ψυχή σου πώς μπορείς να την ζεστάνεις? 'Ολες αυτές οι συζητήσεις οι ανούσιες, όλες αυτές οι στομφώδεις προτάσεις και αντιπροτάσεις και όλο αυτό το μπάχαλο μου φέρνει ένα ρίγος και μια μόνιμη παγωνιά.
Μέσα σε αυτή την μαυρίλα όμως έχουμε όλοι εμείς την καλή μας blogοπαρεούλα. Τρελλαίνομαι στην σκέψη οτι κάποιοι ίσως κάποια στιγμή αναγκαστούμε να χαθούμε από την παρέα. Είμαστε μια σταθερή μεταξύ μας, κακά τα ψέματα. Πίνουμε παρεούλα το καφεδάκι μας τα πρωϊνά, μαγειρεύουμε τα μεσημέρια και μοιραζόμαστε το αποτέλεσμα, τσιμπάμε η μια τα κουλουράκια του άλλου το απόγευμα με το τσαγάκι μας και κλέβουμε τραγουδάκια νυχτερινά από τα ποστ στο facebook!
Μια λοιπόν ωραία και φωτεινή και ζεστή χειρονομία είναι και τα βραβειάκια που ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Χαρούμενα, γλυκά,νόστιμα, πολύχρωμα blogoβραβειάκια. 2 τέτοια μου χάρισαν οι κοριτσάρες και συγκεκριμένα η ΈΛΕΝΑ από τις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και η TANYADMIN από τις ΓΑΣΤΡΟΜΑΓΕΙΕΣ. Τις ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και με τη σειρά μου τα χαρίζω σε όλους εσάς που μου κρατάτε συντροφιά και ομορφαίνετε τις μέρες μου......και όταν λέω σε όλους το εννοώ!
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!!

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ


Εύκολη συνταγή σας έχω σήμερα αλλά τόσο μα τόσο νόστιμη!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες
250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 1/2 κουταλιές σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
200  ml ζωμό κότας ή ζεστό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν αλλά όχι να καούν.
Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το σωτάρουμε να πάρει από όλες τις μεριές.
Βάζουμε τέλος τα μανιτάρια, την πάπρικα, αλάτι λίγο, πιπέρι αρκετό και αφού σωταριστούν όλα μαζί συμπληρώνουμε τον μισό ζωμό και τον πελτέ.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα συμπληρώνοντας αν χρειαστεί ζωμό.
Τόσο απλά κι εύκολα έχουμε ένα μυρωδάτο κρεατάκι το οποίο σερβίρεται με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ!

Ο Φεβρουάριος έφτασε, με χιόνια, με κρύο, με PSI........., με κακά μαντάτα για τα οικονομικά μας, με μια γενική κατήφεια να μας περιτυλίγει κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Δεν θα πάρουμε τη δόση φωνάζει το πρωί ο Οικονομέας, θα μας βγάλουν από το ευρώ.... σκούζει ο Καμπουράκης, σκασίλα μας ...ωρύεται ο Παπαδάκης. Προσωπικά έχω κουραστεί από όλα αυτά, άσε που πιστεύω οτι όλα είναι προγεγραμμένα και οι δηλώσεις γίνονται για το θεαθήναι.  Μην ξεχάσετε σήμερα στις 8 να κλείσετε τον γενικό του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτιθ σας. Είναι κάτι πολύ μικρό αλλά ας δείξουμε όλοι μια συνοχή. Ο Φλεβάρης όμως έχει και πολύ έρωτα και δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολλά για να περάσει καλά! Ένα αναμμένο τζάκι και ένα μπουκαλάκι ΕΛΛΗΝΙΚΟ κρασί είναι αρκετά!
Μέσα στην κατήφεια λοιπόν μου έστειλαν και βραβειάκια. Δυο νέα στην παρέα κορίτσια η showgirl  και η tanyadmin  με κάλεσαν να παραλάβω 2 υπέροχα blog awards.


Πρέπει να σας πω και 7 πραγματάκια για μένα που δεν ξέρετε. Δύσκολο αυτό γιατί μυστικά κρυμμένα δεν έχω. Για να σκεφτώ λοιπόν!!!

  1. Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά
  2. Όταν βλέπω συγκινητική ταινία κλαίω με μαύρο δάκρυ
  3. Ανήκω στο ζώδιο του Καρκίνου κι έχω ωροσκόπο Τοξότη(προσέξτε λοιπόν τις δαγκάνες μου και τα βέλη μου)
  4. Δίνω πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους αλλά όταν φτάσω στα όριά μου δεν μιλώ ποτέ, απλώς διαγράφω οριστικά!
  5. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα αλλά μένω στην Κοιλάδα Κρανιδίου μόνιμα εδώ και 15 χρόνια
  6. Τρελαίνομαι για τη rock μουσική, ξένη κι ελληνική
  7. Αγαπημένη μου συγγραφέας είναι η Ιζαμπέλ Αλιέντε
Τώρα θα απαντήσω και σε 10 ερωτήσεις:


  1.  Name your favourite song: VINCERO PERDERO by MARIO FRANGOULIS
  2. Name your favourite desert: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
  3.  What ticks me off: Η ΑΣΥΝΝΕΝΟΗΣΙΑ, Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
  4.  When I'm upset: ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....ΤΙΠΟΤΑ
  5. What's your favourite pet: Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΜΟΥ Ο ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ
  6. Black or white:  ΜΩΒ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ
  7.  Biggest fear: ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ
  8. Everyday attidute: ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ
  9.  What is perfection: Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
  10.  Guilty pleasure: ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΑΝΑΙΣΘΗΤΩΣ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤOYΣ 7 ΠΡΩΤΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
  1. Και λοιπόν? e allora?
  2. EΛΕΝΑ από ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
  3. JK SKROYTZAKOS
  4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
  5. ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
  6. RENA
  7. MAZI....KAPA
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails