Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Κριθαράκι με κιμά


Το είδα την Δευτέρα στο blog  IL LABORATORIO DI MM_SKG και αποφάσισα να το φτιάξω την Τρίτη αφού το κριθαράκι μου αρέσει πολύ. Το ίντερνετ όμως είχε άλλη γνώμη και αρνιόταν πεισματικά να λειτουργήσει. Η ώρα περνούσε και εγώ έπρεπε να μαγειρέψω....ανασκουμπώθηκα λοιπόν κι έκανα ότι μου πέρασε από το μυαλό μου...η επιτυχία ήταν απρόσμενη οπότε την μοιράζομαι μαζί σας



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
250 ml χυμό ντομάτας
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την ντομάτα. Συμπληρώνουμε νεράκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Μετά τα 20 λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό περίπου 4 ποτήρια.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά στην αρχή για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Βράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε τότε τη φωτιά και καπακώνουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά το κριθαράκι και σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι τριμμένο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λίλα


34 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο εγινε Λιλα μου!
    Δεν ειναι πολυ νοστιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο Λίλα μου!!!Και έλεγα στην κόρη μου να κάνει σήμερα!!!Της έστειλα την συνταγή σου!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βογγάω η γυναίκα, βογγάω, τι απίστευτα νόστιμο φαγάκι είναι αυτό??
    Είναι και εύκολο, το βάζω στο πρόγραμμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου το έβαλα σχεδόν κάθε βδομάδα στο πρόγραμμα!!!

      Διαγραφή
  5. Νόστιμο φαγάκι, από αυτά που δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής!
    Μ’ αρέσει που έχεις βάλει και κουρκουμά!
    Το έχεις παρουσιάσει και πολύ όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου χίλια ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  6. Το έκανες γκουρμέ το πιάτο με αυτή την παρουσίαση Λίλα!!!!
    Πολύ νόστιμο φαγητό που δεν μπορώ να φανταστώ παιδί που να μην το τρώει!!!

    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου ο γιος μου το τάραξε στην κυριολεξία!!!

      Διαγραφή
  7. Πως να μην μας αρέσει τέτοιο φαγάκι;; Και γρήγορο και νόστιμο και τα έχει όλα! Το τυράκι από πάνω, ήρθε και έδεσε! Συμπλήρωσε την εμφάνιση και την γεύση.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου να είσαι καλά!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  8. εξαιρετική παρουσίαση μιας κλασσικής γεύσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία συνταγή! Άρα η μαγειρική θέλει φαντασία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια η μαγειρική θέλει φαντασία!!!

      Διαγραφή
  10. Τελειο......Αυτο τρωγεται με το κουταλι της σουπας για χορταστικες βούκες....μπουκιες εννοω!!!!χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νανά μου έτσι ακριβώς το φάγαμε κι εμείς!!!

      Διαγραφή
  11. Λίλα μου πολύ νόστιμο φαγάκι, η προσθήκη του κουρκουμά άψογη!!!Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή φαίνεται πολύ λαχταριστό!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    ***Και ευχαριστώ πολύ απο καρδιάς για την αναφορά**** <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου είσαι τόσο μα τόσο γλυκιά!!!

      Διαγραφή
  12. Τέλειο πραγματικά κ μενα μου έχει κάτσει στο μάτι! φιλάκια Λιλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί το ίντερνετ να μην ήθελε να συνεργαστεί, αλλά το φαγητό σου βγήκε τέλειο! Και για μένα που αγαπώ πολύ και το κριθαράκι και τον κιμά είναι σκέτη πρόκληση...
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς να λες γιατί αν τους άφηνα νηστικούς αλοίμονό μου!!

      Διαγραφή
  14. Φαγητό που σου "λύνει" τα χέρια, Λίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου έτσι όπως τα λες!!!

      Διαγραφή
  15. Το αγαπημένο μας και μάλιστα αν περισσέψει κυμάς από μακαρονάδα, γίνεται ακόμα καλύτερο. Αν σβήσεις τον κυμά με λίγο λευκό κρασί απογειώνεται!!!
    Τέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαλασσένια μου ωραία ιδέα το κρασάκι!!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος11/12/12 05:50

    ti einai o kourkoumas;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κουρκουμάς είναι είδος μπαχαρικού, αλλιώς λέγεται τουρμερίκ και κιτρινόριζα!!
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%82

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails