Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ψάρια....σαν ...τηγανιτά

Ξέρετε όλοι το κόλλημα που έχω μα τα ψάρια και τα θαλασσινά, μπορώ να τρώω μόνο τέτοια.
Όμως με ενοχλούν πολύ στο στομάχι τα τηγανιτά γενικώς. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να ψήσω ψαράκια στο φούρνο αλλά αλευρωμένα σαν τα τηγανιτά, το αποτέλεσμα ήταν τόσο εκπληκτικό που κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά εκτός από τα στομαχάκια μας. Αφήστε που δεν γέμισε ο κόσμος λάδια από το τηγάνι ούτε μύρισε όλο το σπίτι!!!

ΥΛΙΚΑ
Ψάρια μεσαίου μεγέθους (γόπες, κολιοί, σαφρίδια, μαρίδες μεγάλες, μπακαλιάροι....)
αλεύρι
αλάτι
λαδόκολλα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα λέπια από τα ψάρια μας και τα εντόσθια - βράγχια.
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε
Τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα τινάζουμε καλά.
Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και την λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα ψαράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα ψάρια να ψηθούν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνειά τους, ανάλογα με το μέγεθός τους φυσικά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις με σαλατίτσα, χόρτα βραστά..........ή ότι άλλο θέλουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





27 σχόλια:

  1. Τέλεια!!!έτσι θα τα κάνω κι εγώ, αντιπαθώ τα τηγανητά!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά εμένα μου αρέσουν τα τηγανιτά αλλά θα το δοκιμάσω για να δω το αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω άμεσα Λίλα, γιατί κι' εγώ με το τηγάνι έχω ένα θέμα.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το δοκιμάσω κι όλοι θα είναι χαρούμενοι μιας και δεν θέλω να τους τηγανίζω.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααα!
    Ότι πρέπει για εμάς που δεν συμπαθούμε το τηγάνισμα! Κρατώ την πρότασή σου στα υπόψη!
    Καλημέρα Λίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποφεύγω πολύ το τηγάνισμα περισσότερο λόγω μυρωδιάς!!
    Έτσι όμως..
    Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα μου πάρα πολύ καλή ιδέα!Θα το δοκιμάσω σίγουρα, με το τηγάνι υπάρχει θέμα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ωραια προταση Λιλα μου! Κι εγω με το τηγανι εχω ενα θεμα και στο διαμερισμα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να τηγανησω ψαρια, μονο σο εξοχικο στο πετρογκαζ που εχω στο μπερμπεκιου!
    Μας ανοιξες και την ορεξη....
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλενάδα όλο φοβερά κόλπα μου είσαι, μου άρεσε τρελά η ιδέα του ψητού σαν τηγανιτού ψαριού!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραίο κόλπο που θα δοκιμαστεί αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mην σου πω ότι έτσι είναι και πιο ωραία.
    Αυτή η μυρωδιά από τα ψάρια δεν φεύγει με τίποτα απο το σπίτι.

    Εγιναν τέλεια Λίλα και τα λιγουρεύτηκα τα ψαράκια σου.

    Νασαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/11/12 22:52

    Πανεύκολα, νόστιμα και σίγουρα πιο υγιεινά από τα τηγανιτά! Μπράβο Λίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ιδέα, τα λιγουρεύομαι και εγώ που τα ψάρια δεν είναι αγαπημένα μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελαφρύ και light και προπαντός νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχήν, φαίνονται όντως σαν τηγανιτά! Κατά δεύτερον, θα τα καθιερώσω γιατί σιχαίνομαι να μυρίζει το σπίτι τηγανο-λαδο-ψαρίλα!!!
    Καλημέρα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξερετική ιδεα...μπραβο Λίλα... το τί θα μας σώσεις απο τις μυρωδιές δεν λεγεται!!!! θα δοκιμαστουν βεβαίως βεβαίως....φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kai με ελάχιστες θερμίδες! μια χαρά ιδέα. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/11/12 23:43

    Mε τον συγκεκριμένο τρόπο δεν τα έχω κάνει ποτέ στο φούρνο τα ψάρια...θα το δοκιμάσω όμως...πολύ έξυπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φαντάζομαι τι ωραία κρούστα θα έκαναν! Ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μμμμμμμ!!!!!! Θα δοκιμαστούν μόλις βρεθούν τα κατάλληλα ψάρια. Αφού τα ψάρια τα τρώω και εγώ ακόμη και για πρωινό που λέει ο λόγος. Και ....... χόοοοοορτααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα τηγανητά και μένα μου πέφτουν λίγο βαριά! Θα το δοκιμάσω γιατί κάθε Σάββατο τρώμε ψάρι και το τηγάνι μυρίζει πολύ! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νιαμ νιαμ νιααααααααααααμμμμμ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορεί να γίνει και με μεγαλύτερα ψάρια? Πχ τσιπούρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μεγάλα ψάρια γίνονται ψητά έτσι κι αλλιώς. Το αλευρωμα θα τους δώσει μια κρούστα τραγανή. Λίγη προσοχή στη θερμοκρασία για να ψηθούν μέχρι μέσα. Στους 180 βαθμούς είκοσι λεπτά από κάθε πλευρά θα πρότεινα!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!