Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Μια καταπληκτική συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι με γεύσεις και αρώματα ανατολής!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού καγιέν πιπέρι (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Σε τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος με ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αλευρώνουμε το συκώτι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.
Προσέχουμε να μην μας καεί και να μείνει ζουμερό στο κέντρο!
Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τα κρεμμύδια και του πάει πολύ ο πουρές πατάτας!!!
Με αυτή την μέθοδο δεν τηγανίζουμε το συκώτι, απλώς το σωτάρουμε με τα κρεμμύδια και γίνεται μαλακό χωρίς πολλά λάδια!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






15 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Λίλα μου!
    Ωραία πρόταση με τα μπαχαρικά, ίσως έτσι να το δοκίμαζα το συκώτι! Ο πουρές του ταιριάζει πολύ και τα κραμμυδάκια ενισχύουν την πικάντικη γεύση του!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καή πρόταση. Τό συκώτι εἶναι ἡ ἀδυναμία μας. Μᾶλλον σήμερα ἀντί γιά κοτόπουλο θ΄ ἀγοράσω συκώτια. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα, νόστιμο το συκωτάκι με τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια. Βελτιώνουν πολύ την γεύση του. Θα το φάνε και όσοι δεν έχουν και πολύ καλές σχέσεις μαζί του.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω πάρα πολύ καιρό να φάω συκωτάκι κι έτσι όπως το είδα τώρα το πεθύμησα!
    Διαφορετική η πρότασή σου Λίλα και πολύ σπιρτόζικη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμο το συκωτάκι σου και μου έδωσες ιδέα για αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη κι εγώ που δεν πολυσυμπαθώ το συκώτι, θα δοκίμαζα το ανατολίτικο δικό σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα μου πολύ ωραία πρόταση!Φαντάζομαι πόσο γεύση θα του δίνουν τα μπαχαρικά ,τα σκόρδα και τα κρεμμύδια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίλα μου, μού θύμισες μαμαδίσιο συκώτι, γιατί μόνο στη μαμά μου το'τρωγα, αλλά μού δίνεις την ευκαιρία να "πάρω τα πράγματα στα χέρια μου πια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειο!! Έτσι το κάνω. Τα κρεμμύδια είναι πρόσφατη μου ανακάληψη, όταν είδα κάποιον σέφ να τηγανίζει την αθερίνα μαζί με κρεμμύδι. Το μόνο που κάνω όταν έχω χρόνο είναι να το βάζω στο γάλα μερικές ώρες με 1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραία πρόταση και ιδιαίτερη, μπράβο Λιλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία συνταγή για το συκώτι,γιατί εδώ που τα λέμε γίνετε λίγο στεγνό άμα το ψήσεις σκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το συκώτι είναι από τους πιο αγαπημένους μου μεζέδες. Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμένα το συκώτι δε μου αρεσει με οποιοδηποτε τρόπο κι αν το μαγειρεψω...εχω ομως τον καλό μου που τρελαίνεται και γι'αυτο θα κρατησω τη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μμμμμμμμμμ! Λατρεύω το συκώτι κι εσύ Λίλα μου το έκανες θαυμάσιο!!
    Τέλεια συνταγή και τέλεια εκτέλεση!!!
    Να ...τσιμπήσω λίγο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/10/12 21:16

    Από τα πιο δυναμωτικά μέρη του κρέατος το συκώτι, ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο! Προσωπικά το λατρεύω και μ'αρέσει που το πλούτισες με τόσα μυρωδικά! Θα το δοκιμάσω με τον τρόπο σου την επόμενη φορά που θα φτιάξω. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!