Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Σήμερα σας έχω μια συνταγή που ομολογώ οτι είναι από τις πιο ωραίες που έχω φτιάξει. Συνδύασα κάποια υλικά και το αποτέλεσμα ήταν τόσο απροσδόκητα γευστικό που με άφησε άφωνη.

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πλιγούρι άβραστο
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
1 ντομάτα σφιχτή κομμένη σε κυβάκια
3 με 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις γαριδούλες σε νεράκι που βράζει και τις ζεματάμε για 3-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Σουρώνουμε προσεκτικά και κρατάμε το ζωμό. Μετράμε το ζωμό και συμπληρώνοντας νερό αρκετό να γεμίσει 2.5 φλιτζάνια τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα μέχρι να πιει το πλιγούρι όλα τα υγρά και να φουσκώσει.



Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. Το προσθέτουμε τότε στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το πλιγούρι και σερβίρουμε.
Αν φοβάστε το μπούκοβο μπορείτε να βγάλετε το περισσότερο σε μια άκρη και να το προσθέσετε αφού κρυώσει το πλιγούρι. Του πάει τρελά και ο μαϊντανός αλλά οι άντρες του σπιτιού ούτε να τον βλέπουν. Εσείς αν σας αρέσει προσθέστε τον
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ΛΙΛΑ

35 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραίο φαίνεται με νόστιμα υλικά!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α!!!!!!!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζενάκι μου σε ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  3. πω πω! τι ωραία φωτογραφία!!! και το φαγητό θα το τσάκιζα ευχαρίστως τώρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου κι εμείς το τσακίσαμε σε χρόνο μηδέν!!!

      Διαγραφή
  4. Πρέπει να είναι πολύ γευστικό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Conna είναι πολύ γευστικό!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα για το πλιγούρι που μας αρέσει τόσο πολύ. Οι γαριδούλες θα του δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά φαντάζομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέτυ μου κι εμείς το αγαπάμε το πλιγούρι!!!

      Διαγραφή
  6. Με παρασύρατε με τον κους κους στο φέϊς και ξέχασα να έρθω να σερβιριστώ κι από εδώ!
    Εμείς τα παμε, μην επαναλαμβανόμεθα, φέρε την γαβάθα ερχόμενη;-)
    Φιλιάααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου προλαβαίνεις μια μεριδούλα....έχω κρύψει για τους φίλους μπόλικο!

      Διαγραφή
  7. Πικάντικο το φαγάκι σου Λίλα, με την προσθήκη του μπούκοβου. Ντομάτα, σκορδάκι, γαριδούλες, μούρλια!! Οπωσδήποτε του πηγαίνει ο μαϊντανός, ίσως να του πηγαίνει και ο δυόσμος.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου φαγάκι ευέλικτο το πλιγούρι, όλα του ταιριάζουν!!

      Διαγραφή
  8. Μπράβο Λίλα μου, πολύ ωραίο φαίνεται!Ωραία η ιδέα!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  9. μετά τους χορούς και τα μαλλιοτραβήγματα,ας πάρω κι ένα μεζεδάκι να στηλωθώ...
    πολύ πολύ ωραία ιδέα για το πληγούρι...
    μετά την Ελενα,πέρνα κι από δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβίκα μου πάρε να στηλωθείς γιατί ξεβιδόθηκες πάλι!!!

      Διαγραφή
  10. Λιλάκο, αυτό πρέπει να είναι πεντανόστιμο. Το ζουμάκι από τις γαρίδες θα το απογειώνει...ξεροκαταπίνω και καληνυχτιζω! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφάκι μου ήταν το άτιμο λαχταριστό....φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  11. Λίλα είναι δυνατόν να μην είναι νόστιμο με τόσο ωραία και νόστιμα υλικά!!! Και εγώ το χρησιμοποιώ το πλιγούρι πολύ! Τώρα το καλοκαίρι δοκίμασε το και σε σούπα με ντομάτα φρεσκοτριμένη είναι πεντανόστιμο! Αλλά βάλτο και σε κοτόσουπες μισό μισό με ρύζι και θα με θυμηθείς!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου κι εγώ το χρησιμοποιώ πολύ και σε σαλάτες και σε σούπες και παντού!!!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

      Διαγραφή
  13. Πάρα πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών, Λίλα μου!
    Το πλιγούρι είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό υλικό.
    Το βάζω και στα γεμιστά τώρα το καλοκαίρι.
    Φιλάκια, καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είναι τέλειο το πλιγούρι όπου και αν μπει, δίνει άλλη διάσταση!!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραια ιδεα, μ αρεσει ιδιαιτερα το πλιγουρι και με τετοιο συνδυασμο πρεπει να ναι φοβερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  15. Χωρίς το μπούκοβο θα έτρωγα μια μεριδούλα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρί μια μερίδα σκέτη για σένα, κόπιασε!!!

      Διαγραφή
  16. Θησαυρός είναι το πληγούρι
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια η συνταγούλα σου...Θα την κάνω και γω το συντομότερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Yummy! Στείλε λίγο κι από δω.
    Έχεις ένα βραβείο από μένα. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτό είναι...τέλειος συνδυασμός....!!!
    δεν πέρασες μετά την Ελενα,δεν μας έκατσε το Σ/Κ, θα το κάνω μόνη μου κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο πλιγούρι το λατρεύω σκέτο, σκέψου με γαρίδες..μμμμμ.....τέλειο Λίλα μου, γεια στα χεράκια σου!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails