Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ASTYPALEA GREECE


Η όμορφη Αστυπάλαια


H Αστυπάλαια (ή Αστροπαλιά) είναι νησί του Αιγαίου με 1.238 κατοίκους (απογραφή 2001). Διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα, αλλά γεωγραφικά και πολιτισμικά στέκει ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Οι ακτές της Αστυπάλαιας είναι βραχώδεις με όρμους και παραλίες. Μια μικρη λωρίδα γης περίπου 60 μέτρων, το Στενό, χωρίζει το νησί σε δύο τμήματα το μέσα και το έξω νησί. Στα νοτιοανατολικά υπάρχουν διάφορα μικρά νησιά όπως η Αγία Κυριακή, ο Χονδρός, το Κουνούπι και ο Κουτσομύτης. Στα Δυτικά βρίσκονται οι νησίδες Οφιδούσα, Χτένια, Ποντικούσα και αλλες. Η πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι η Αστροπαλιά ή Χώρα. 



Oικισμοί

Εκτός από τη Χώρα που είναι η πρωτεύουσα, υπάρχει ένα ακόμη χωριό που ονομάζεται Ανάληψη (παλιά ονομασία Μαλτεζάνα ή Μαρτιζάνα) και απέχει δέκα χλμ από τη Χώρα. Εδώ βρίσκεται και το αεροδρόμιο του νησιού. Τους καλοκαιρινούς μήνες κατοικείται και το Λιβάδι, παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη Χώρα. Ένας ακόμη μικροσκοπικός οικισμός βρίσκεται στα ΒΑ του νησιού και λέγεται Βαθύ.





Αξιοθέατα

Το σπουδαιότερο αξιοθέατο είναι το κάστρο της Αστροπαλιάς που αποτελεί κατάλοιπο της Ενετοκρατίας. Στις παρυφές του κάστρου βρίσκεται και η ονομαστή εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που γιορτάζει στις 15 Αυγούστου. Στο πανηγύρι της προσφέρεται δωρεάν δείπνο σε όλους, με πρώτο πιάτο τη σπεσιαλιτέ του νησιού, το περίφημο λαμπριανό (κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια). Σήμα κατατεθέν του νησιού είναι και οι πολύ καλά διατηρημένοι ανεμόμυλοι. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το κάστρο του Αγίου Ιωάννη καθώς και τα δύο σπήλαια του νησιού με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη Χώρα θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με λίγα αλλά εξαιρετικά εκθέματα.

 

Διασκέδαση

Αν και η Αστυπάλαια είναι ένα μικρό νησί, προσφέρει πλούσια νυκτερινή διασκέδαση στους επισκέπτες της. Αρκετά μπαράκια, μεζεδοπωλεία με μουσική, παραδοσιακά καφενεία και φυσικά δεκάδες ταβέρνες με φρέσκο και φτηνό ψάρι. Η διασκέδαση στην Αστυπάλαια κρατά συνήθως μέχρι την ανατολή. Είθισται μάλιστα μετά τη διασκέδαση να πηγαίνουν στο κάστρο για να απολαύσουν από κει το μαγικό θέαμα του ήλιου που αναδύεται μέσα από το πέλαγος.

Οι παραλίες της Αστυπάλαιας

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού! Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, το Πέρα Γιαλό, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες! Αξίζει να αναφέρουμε τις απομακρυσμένες παραλίες στα μικρά νησάκια οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί είτε από ιδιωτικά σκάφη τα οποία συρρέουν κατά δεκάδες! Όσοι επιλέξουν αυτού του είδους τις διακοπές μπορούν να σταθμεύσουν στο λιμανάκι του Πέρα Γιαλού το οποίο απέκτησε νέες υποδομές το Καλοκαίρι του 2008.

 

Aν λοιπόν αποφασίσετε να πάτε στην Αστυπάλαια σας έχω το ιδανικό μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας.

 

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Δρούγκα



Στο καταπράσινο και μαγευτικό Λιβάδι και σε απόσταση λιγότερο από 200 μέτρα από την ωραιότερη παραλία της Αστυπάλαιας, βρίσκεται το όμορφο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων με την επωνυμία:  Drougas  Studios. Το συγκρότημα είναι κτισμένο σε πλαγιά με απεριόριστη θέα απ’ όλα τα διαμερίσματα προς τη θάλασσα και στο πανέμορφο κάστρο με τη γραφική του Χώρα.






Μπροστά βρίσκεται το καταπράσινο περιβόλι με πορτοκαλιές και μανταρινιές. Το συγκρότημα διαθέτει ιδιόκτητο και άνετο Parking.

Τα διαμερίσματα είναι δίκλινα και τρίκλινα πλήρως εξοπλισμένα. Διαθέτουν πολυκουζινάκι με τα απαραίτητα σκεύη, τηλεόραση, κλιματισμό και τηλέφωνο.

Επίσης σε κάθε διαμέρισμα, παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο internet.

Το κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του μπαλκόνι.

Η καθαριότητα γίνεται σε καθημερινή βάση.

Η μεταφορά από και προς αεροδρόμιο και λιμάνι γίνεται με το δικό μας μεταφορικό μέσο.

Ενοικιάζουμε διαμερίσματα για όλο το καλοκαίρι ή και για όλο το χρόνο.

Σας υποσχόμαστε αξέχαστες διακοπές και είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε!




Drouga’s Studios  are situated in verdant Livadi overlooking the sea and the castle, just 200 meters from Astypalaia's best beach.

Our studios offer a beautiful and clear view to the beach, the castle and the picturesque Chora.

Each studio is available for 2 or 3 persons, owns its own balcony and is fully equipped (kitchenette, fridge, air condition, TV, telephone and free Wifi access to internet).

•       Cleaning takes place daily.

•       We let studios the whole summer or the whole year.

We promise you unforgettable  holidays and we are always willing to serve you!















20 σχόλια:

  1. Λίλα μου καλημέρα! τι υπέροχο υπέροχο υπέροχο post είναι αυτό, δεν έχω πάει Αστυπάλαια αλλά "ήταν" στο πρόγραμμα.. Να σαι καλά με ταξίδεψες φίλη μου.. Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη μου χαίρομαι που σου άρεσε γιατί θα βάλω πολλά ταξιδιωτικά από δω και πέρα!

      Διαγραφή
  2. Και καθομαστε ακομα; φτου μας φυγαμεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και από μένα !!! Πολύ Ωραίο το blog σου και πολύ ωραία ανάρτηση!!! Καταπληκτικό νησί και ήσυχο, ότι πρέπει για ανθρώπους που ζουν σε μεγάλες πόλεις να πάνε να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο καλωσόρισες και σε ευχαριστώ για τα ωραία λόγια!

      Διαγραφή
  4. Αααααααααχχχ.... γιατί μας ξεσηκώνεις έτσι???
    Η Αστυπάλαια πρέπει να είναι πανέμορφη, δεν την έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά είναι στα μελλοντικά σχέδια!
    Κρατάω όλες τις πληροφορίες και προτάσεις σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου είδες??? Είμαι μια ξεσηκώστρα!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Λίλα μου!!!!!Τι να πω είναι καταπληκτικά εκεί!!!!Ξεσηκώθηκα!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ομορφιά είναι αυτή που μας χάρισες! Η πρώτη φωτογραφία είναι σκέτη μαγεία! Δεν έχω πάει στην Αστυπάλαια, αλλά η παρουσίασή σου είναι άκρως δελεαστική. Να υποθέσω πως τα διαμερίσματα είναι οικογενειακή επιχείρηση... Σ' ευχαριστούμε που μας έφερες άρωμα καλοκαιριού, μια κι εδώ έχει αρχίσει και πάλι να βρέχει! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιχείρηση είναι πολύ καλών μου φίλων! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Αγαπημένο νησί, με μοναδικό σχήμα πεταλούδας! Πήγαμε διακοπές πριν από 10 χρόνια (πώς περνάει ο καιρός) και τη λατρέψαμε!!
    Φιλιά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Το λατρεύω αυτό το νησί, γιατί είναι υπέροχο και μαγευτικό!
    Ευχαριστούμε για την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Λιλί μου, όμορφη επιλογή! φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποπάκι μου κι εμένα μου αρέσει πολύ!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Φαίνεται πανέμορφο νησί!
    Καλό ΣΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!