Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΟΜΕΛΈΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΆΓΓΙΑ


Τώρα που τα υπέροχα σπαράγγια είναι στο φόρτε τους ας φτιάξουμε αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθο
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η φωτό δεν είναι καλή γιατί τραβήχτηκε με το κινητό, μόλις την ξαναφτιάξω θα επανορθώσω!

21 σχόλια:

  1. Τα σπαράγγια υποθέτω παραγωγής σου από το μαγικό περιβόλι σου που και τι δεν έχει!
    Αν η φωτό δεν σου αρέσει, να τα ξαναφτιάξεις οπωσδήποτε και αυτή τη φορά να μην ξεχάσεις να με καλέσεις, έτσι??
    Φιλιάαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου έλα εσύ με το πουλμανάκι και θα τα μαζέψω εκείνη την ώρα και θα σου φτιάξω!!!

      Διαγραφή
  2. Πες μας τώρα ότι ο κήπος έχει και σπαράγγια εκτός από τις αγκινάρες!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου και σπαράγγια και κρεμμυδάκια και άνιθο και φυσικά και κοτούλες που κάνουν φρέσκα αυγουλάκια! Ή να έχεις ή να μην έχεις!!!

      Διαγραφή
  3. Η συνταγή αυτή είναι μια πολύ ωραία εκδοχή ομελέτας. Τα σπαράγγια ταιριάζουν στην ομελέτα τόσο όσο και τα μανιτάρια κατά τη γνώμη μου!

    Τη ζήλεψα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  4. Έλα ντε Ξανθή μου!!
    Λες να ΄χει και σπαράγγια η καλή μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου σε παραπέμπω πιο πάνω!!!! :))))

      Διαγραφή
  5. Λίλα,η γεύση αυτής της ομελέτας είναι μοναδική-δεν περιγράφεται!
    Σε λίγο θα φανούν και σε μας,όλο και κάποιος θα μας φέρει-είδες,στους άλλους βασίζομαι,δεν ξέρω,πού φυτρώνουν.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι μου αν μέναμε κοντά θα σου έστελνα μια τσάντα!!!!

      Διαγραφή
  6. Ονειρεύομαι το μποστάνι σου!!!! Φρέσκα αυγά,κρεμμυδάκια, άνηθο και καταπληκτικά φρέσκα σπαράγγια!!!! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος...
    Έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομελέτα με σπαράγγια είναι αγαπημένη λιχουδιά και όπως σωστά λες, τώρα που είναι η εποχή τους είναι ευκαιρία να τη γευτούμε!! Εγώ κάποιες φορές βάζω και φρέσκια ντοματούλα ψιλοκομμένη που δίνει χρώμα και γεύση. Καλή όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΙΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι μέσα στο μυαλό μου!!! Θα την φτιάξω το Σάββατο που θα πάμε επίσκεψη και ξέρω ότι την λατρεύουν! Και μάλιστα με σπαράγγια που φρόντισε η μανούλα μου να τα συντηρήσει σε βάζο και να μου τα δώσει το περασμένο καλοκαίρι!!!! Η συνταγή μου διαφέρει αλλά είναι το ίδιο πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tην ομελέτα αυτή την πρωτόφαγα στην Κρήτη. Ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε τη φτιάχνω όποτε βρω σπαράγγια, κι αν είναι άγρια ακόμη καλύτερα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω!! με έβαλες στα αίματα τώρα να ψάχνω για άγρια σπαράγγια αύριο το πρωί, γύρω γύρω στο βουνό.Πολύ νόστιμη ομελέτα αυτή.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία ιδεα για απογευματινό, γιατί την ομελέτα δεν την θεωρούν ΦΑΓΗΤΟ, δυστυχώς.
    Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ σπαράγγια, εντωμεταξύ.
    Θα τα φάνε, λές;
    Θα τα δοκιμάσουμε και θα σου πω.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο, καταπληκτική ομελέτα με υπέροχα φρέσκα υλικά, ποίημα!
    Πραγματικά φανταστική γεύση!
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ε! από τα πιο gourmet πιάτα που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαίνεται εξαιρετική!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails