Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΓΛΥΚΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

Νηστίσιμα πιτάκια ιδανικά για το καφεδάκι μας και πάρα πολύ εύκολα στην παρασκευή τους!

ΥΛΙΚΑ

1 νεροπότηρο μπίρα

1 νεροπότηρο σπορέλαιο

750-1000 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ή

μήλο τριμμένο με ζάχαρη και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε τη μπίρα και το λάδι.

Ρίχνουμε το πρώτο πακέτο(500 γρ.) αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το χέρι μας.
Σταδιακά ρίχνουμε αλεύρι και από το δεύτερο πακέτο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να κολλάει λίγο στα χέρια μας.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με πλάστη σε δισκάκια.

Βάζουμε σε κάθε δισκάκι μισό κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα και το κλείνουμε καλά σχηματίζοντας
μισοφέγγαρο.


Με πιρούνι ενώνουμε καλά τις άκρες!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε σε μπολ με άχνη και τα τυλίγουμε καλά.



Βάζουμε σε πιατέλα και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με περισσότερη άχνη!
Βγαίνουν γύρω στα εικοσιπέντε με τριάντα κομμάτια!

Εγώ έβαλα στο 1/3 μαρμελάδα βατόμουρο, 1/3 μαρμελάδα βερύκοκο και στα υπόλοιπα τριμμένο μήλο με ζάχαρη και κανέλα! Κατά γενική ομολογία αυτά με το μήλο ήταν τα καλύτερα! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!


Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζύμη κουρού

2 πακέτα φρέσκα μανιτάρια

1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί

300 - 500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα

150 γραμμάρια μπέικον

1 κρέμα γάλακτος των 250 ml

μοσχοκάρυδο

τριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα μανιτάρια.

Μόλις μαλακώσουν καλά τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να βράσουν. Τότε σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα μισά τυριά.

Στο μεταξύ κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια που να καλύπτουν καλά τις θηκούλες των μάφινς και τα στρώνουμε ωραία μέσα στα λαδωμένα ταψάκια. Ρίχνουμε στις θηκούλες τη γέμιση και από πάνω βάζουμε τριμμένο τυράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρονται και ζεστά και κρύα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ


Από τις πιο νόστιμες τάρτες τυριών!!


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

•250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

•3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση
•250 γρ. κασέρι

•250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα

•200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον

•3 αυγά

•250 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.

2.Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.

3.Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.

4.Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

5.Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.

6.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.

7.Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.










Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ....ala ΙΤΑΛΙΚΑ


To σπανακόρυζο μαγειρεμένο λίγο διαφορετικά!

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φρέσκο σπανάκι

200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

4 σκελίδες σκόρδο

1  μέτριο κρεμμύδι

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό

αλάτι πιπέρι

50 γραμμάρια παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλικομμένα.

Μόλις γυαλίσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά του και τότε προσθέτουμε και το ρύζι το οποίο το έχουμε πλύνει.

Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό.

Έχουμε μια κατσαρόλα με ζωμό ή νερό πάνω σε ζεστό μάτι για να συμπληρώνουμε νερό στο ριζότο.

Ρίχνουμε νεράκι η ζωμό στο ριζότο μέχρι να γίνει το φαγάκι μας.

Όταν ετοιμαστεί, κλείνουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα στο ρύζι μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο και τη μισή παρμεζάνα τριμμένη στον τρίφτη.

Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!


Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Πικάντικες μπριζολίτσες μαλακιές και ζουμερές!


ΥΛΙΚΑ

4 μπριζόλες (μοσχαρίσιες γάλακτος ή χοιρινές)

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 κουταλιά κόρν φλάουρ

2 κουταλιές σούπας σκόνη μουστάρδας

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.

Τις ψήνουμε 3 λεπτά το πολύ από κάθε πλευρά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις τσιγαριστούν και από τις 2 πλευρές τις σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις μπριζόλες να βράσουν.

Μετά από 10 - 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι οι μπριζόλες κλείνουμε το μάτι και σουρώνουμε σε κατσαρολάκι το ζωμό από τις μπριζόλες.

Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λίγο κρύο νεράκι και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά.

Μόλις πάρει να βράζει ο ζωμός ρίχνουμε μέσα το κόρν φλάουρ και τη σκόνη μουστάρδας.

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά.

Ανάλογα με το πόση σάλτσα θέλουμε θα είναι και το κορν φλάουρ που θα χρησιμοποιήσουμε.

Μια κουταλιά συνήθως αρκεί για μια μεγάλη κούπα υγρό.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες στο πιάτο με συνοδεία πουρέ πατάτας ή ρυζιού και από πάνω βάζουμε μια γενναία δόση σάλτσας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ




Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

Μια υπέροχη σαλάτα - ορεκτικό


ΥΛΙΚΑ
1/2 μικρό κουνουπίδι
χυμό από μισό λεμόνι
4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα τριμμένη γκούντα
250 ml μαγιονέζα
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά κυβάκια ωμό.
Το βάζουμε σε σαλατιέρα και το περιχύνουμε με το λεμόνι.
Ρίχνουμε στη σαλατιέρα το ζαμπόν, το τυρί και το πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Αρχίζουμε και ρίχνουμε τη μαγιονέζα λίγη, λίγη ανακατεύοντας καλά να πάει παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Είναι πολύ εύκολη αλλά πολύ νόστιμη και μην φοβηθείτε το ωμό κουνουπίδι, τολμήστε το!




Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!!!!



Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω φωτογραφία?


Επειδή πολλοί και πολλές μου ανησυχήσατε, σας λέω οτι είμαι καλά στην υγεία μου και το αυτό επιθυμώ και δια υμάς!
Η γενικότερη μπίχλα που κυκλοφορεί στο Ελλαδιστάν με κάνει να απέχω από το blogging για λίγο καιρό. Όσο μπορώ παρακολουθώ τα υπόλοιπα και ενίοτε σχολιάζω κιόλας. Όσοι είσαστε στο facebook με βλέπετε πιο συχνά είναι η αλήθεια.Το έχω ρίξει στο socializing τρομάρα μου!
Με τόσα προβλήματα γύρω μας νιώθω λίγο άβολα με το να μαγειρεύω και να ανεβάζω συνταγές. Βέβαια στο σπίτι συνεχίζουμε να τρώμε και η αλήθεια είναι οτι το μαγείρεμα δρα αγχολυτικά επάνω μου οπότε του δίνω και καταλαβαίνει. Φωτογραφίες τραβάω φουλ οπότε κάποια στιγμή θα ανέβουν οι συνταγούλες στα σίγουρα. Ευχαριστώ όλους όσους μου στείλατε mail ή σχόλια ρωτώντας γιατί εξαφανίστηκα.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails