Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

KΑΛΗΜΕΡΑ!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, όσο αυτό είναι εφικτό.
Επειδή τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν σας δείχνω μερικές φωτό από το κτήμα μήπως καταφέρω και σας φτιάξω το κέφι.








Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ



Υπέροχο φαγάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνάκι μπροστινό
2 κιλά αντίδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κουταλάκι γλυκού corn flour

EKTEΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μερίδες και το σωτάρουμε στο λάδι.
Βγάζοουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Μόλις γυαλίσουν καλά και μαραθούν ρίχνουμε το σωταρισμένο κρέας και το σωτάρουμε για 5 λεπτά με τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην αρπάξει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νεράκι μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια αντίδια και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά και μέχρι να μαραθούν καλά τα χόρτα.
Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, το corn flour και το λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα στο μπολ.
Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού η κρεμούλα.
Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Υπέροχα, αρωματικά, μελένια αμυγδαλωτά, ιδανικά για αρραβώνες, γάμους, βαφτίσεις.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψίχα αμυγδάλου με τη φλούδα
3 κρόκους αυγών
2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
125 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι
3 πιατελάκια του Ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
4 βανίλιες
2 σακούλες άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
1 μπουκάλι ροδόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τα αμύγδαλ σε νερό που βράζει, λίγα, λίγα και όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζουμε.
Τα αλέθουμε στο μπλέντερ πάρα πολύ καλά να γίνει στην υφή σαν αλεύρι.
Σε λεκανάκι  βάζουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τις ζάχαρες, το ροδόνερο και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε και τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα. Αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα και μετά πλάθουμε μικρά αμυγδαλωτά, στρογγυλά ή όπως συνηθίζεται στην περιοχή μας σε σχήμα αχλαδιού!

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα καλά λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 150 βαθμούς φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και μόλις αρχίσουν οι κορυφούλες να ροδίζουν τα βγάζουμε από το φούρνο!
Αφήνουμε να χλιάνουν και τα ραντίζουμε με το ροδόνερο. Σε λεκανάκι με την άχνη τα βουτάμε ένα ένα μέσα και τα τοποθετούμε σε σειρές σε πιατέλα. Τα αχνίζουμε με μπόλικη άχνη από πάνω.
Αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε σελοφάν  και μετά τα βάζουμε σε τούλι σαν μπομπονιερίτσες με φιογκάκια!
Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το Κρανίδι. Αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας.