Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΟΟΥΝ, ΚΛΟΟΥΝ, ΤΥΡΟΚΛΟΟΥΝ





Μια τρομερή ιδέα για μπουφέ που θα καταπλήξει τους καλεσμένους!!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια ανθότυρο
350 γραμμάρια blue cheese
2 πακέτα cream cheese
πιπέρι ή και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
λαχανικά για το στολισμό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε με το πιρούνι το ανθότυρο και το blue cheese . Αδειάζουμε μέσα το cream cheese και ανακατεύουμε καλά να γίνει ενιαίο το μίγμα. Ρίχνουμε πιπεράκι μπόλικο ή πάπρικα ή ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει! Φοράμε γαντάκια και με τα χεράκια πλάθουμε μια στρογγυλή μπαλίτσα και τη βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα! Δημιουργούμε με καλαμάκια πολύχρωμα χωρίσματα τα οποία τα γεμίζουμε με λαχανικά πολύχρωμα! Εύκολη συνταγή και ιδανική για σήμερα να συνοδεύσει τα ψητά κρέατα!



Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Να χαμογελάσουμε λίγο, έχουμε πολλούς λόγους!
Είμαστε υγιείς, χαρούμενοι, έχουμε την καλύτερη παρέα, έστω και μέσω διαδικτύου!
Η Άνοιξη είναι προ των πυλών και με μια βαθιά ανάσα θα βουτήξουμε στα γαλάζια νερά των υπέροχων θαλασσών της πατρίδας μας! Τι κι αν δεν τα φάγαμε μαζί τους? Τι κι αν μας μιζεριάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ? Εμείς θα τα καταφέρουμε, έχουμε μεράκι και αγαπάμε τη ζωή!
Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α ! ! ! !

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

AΦΡΑΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Tα πιο αφράτα και μυρωδάτα cupcakes που έφτιαξα ποτέ!

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλυκού baking powder
1/4 κ.γλυκού αλάτι
125 γραμμάρια βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
1/2 κούπας γάλα
1/2 κούπας γιαούρτι
2/3 κούπας καρύδα τριμμένη

Γλάσσο
2 κ. σούπας βούτυρο
1/2 κούπας γιαούρτι
3 περίπου κούπες άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι και τα αδειάζουμε στο μίγμα του βουτύρου.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή από μέσα μια ξύλινη οδοντογλυφίδα.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν και κοσκινίζουμε λίγη λίγη μέσα την άχνη, μέχρι να σφίξει καλά το γλάσσο.
Αλείφουμε με γλάσσο τα κεκάκια και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αλμυρό cheescake


Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, για την ημέρα των ερωτευμένων αλλά και για κάθε μέρα!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια παξιμάδια της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα σταρένια)
500 γραμμάρια ανθότυρο
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια φέτα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
500 γραμμάρια φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
ελιές
λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα παξιμάδια στο μούλτι καλά. Τα αδειάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,  και ρίγανη. Αδειάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και υγραίνουμε ρίχνοντας νεράκι, λίγο λίγο! Θέλουμε να υγρανθεί το παξιμάδι αλλά να μην γίνει σα λάσπη.
Αδειάζουμε σε τσέρκι, ή σε πυρέξ και το στρώνουμε καλά με σπάτουλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.
Για την κρέμα αδειάζουμε όλα τα τυριά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα για να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε! Μόλις σφίξει το παξιμάδι αδειάζουμε μέσα την κρέμα των τυριών και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες. Σωτάρουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη  και ρίχνουμε και λίγη ζαχαρίτσα! Ψιλοκόβουμε ελίτσες χωρίς κουκούτσι και τις προσθέτουμε και αυτές! Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω τη χλιαρή σάλτσα! Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε!
Την ιδέα για το ορεκτικό την πήρα από την εκπομπή "Chef στον αέρα" αλλά οι δοσολογίες και τα είδη των τυριών είναι δικής μου έμπνευσης!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Γλυκάκι εύκολο και πολύ πολύ αρωματικό! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
4 αυγά
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια γιαούρτι
2 κ.γλυκού baking powder
200 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ πολύ καλά

ΣΙΡΟΠΙ
Ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλλας
275 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking το αμύγδαλο και το σιμιγδάλι εναλλάξ με το χυμό και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 30 cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο, μέχρι να ροδίσει το γλυκό και να βγαίνει καθαρή από μέσα μια οδοντογλυφίδα.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τρυπάμε κατά τόπους με την οδοντογλυφίδα το αφήνουμε να χλιάνει και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.




Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ


Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε! Σας καλημερίζω με μια φωτογραφία από τον κήπο μου, αριστερά βλέπετε τις αγγινάρες μας που έχουν σκάσει μύτη!
Και επίσης η γλυκιά LENA από το J'ADORE LES SHELLS μου πρόσφερε αυτό το υπέροχο βραβείο.
Με τη σειρά μου το προσφέρω σε όλους εσάς που παρακολουθείτε το blog μου και εύχομαι να έχουμε έναν υπέροχο και πολύ ερωτικό μήνα!