Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ


Ζυμαρικά με σπανάκι στον πιο τέλειο συνδυασμό

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
250 γραμμάρια σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθος
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,  πιπέρι, μοσχοκάρυδο
3 φέτες ζαμπόν λίγο χοντρές
3 φέτες τυρί του τόστ
λίγα κουκουνάρια
1 καροτάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, αφού κρατήσουμε μια κούπα από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια σε πάχος.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις σωταριστεί ρίχνουμε μέσα και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά.
Όταν πιεί το σπανάκι όλα τα υγρά και είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίζει η κρέμα να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φιογκάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυράκι.
Για τα λαχταριστά φιογκάκια με ζαμπόν και τυρί, κόβουμε με κουπ πατ λουλουδάκια και σε αυτά που είναι με ζαμπόν μπήγουμε ένα κουκουνάρι και στα τυρένια μπήγουμε μικρά κομματάκια από ωμό
καρότο.
Τα φιογκάκια αυτά στολίζουν ιδανικά και πατατοσαλάτες και πράσινες σαλάτες και οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!