Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ



Υπέροχο φαγάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνάκι μπροστινό
2 κιλά αντίδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κουταλάκι γλυκού corn flour

EKTEΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μερίδες και το σωτάρουμε στο λάδι.
Βγάζοουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Μόλις γυαλίσουν καλά και μαραθούν ρίχνουμε το σωταρισμένο κρέας και το σωτάρουμε για 5 λεπτά με τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην αρπάξει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νεράκι μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια αντίδια και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά και μέχρι να μαραθούν καλά τα χόρτα.
Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, το corn flour και το λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα στο μπολ.
Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού η κρεμούλα.
Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

18 σχόλια:

  1. Πω πω βρε Λιλα μου τι μας κανεις πρωι πρωι? τα σαλια μου τρεχουν,ειναι απο τα αγαπημενα μας φαγητα και με τον ιδιο τροπο το μαγειρευω κι εγω..
    Γεια στα χερια σου..καλη σου μερα,φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, αρχίσαμε να μαζεύουμε βλέπω τα χειμωνιάτικα λαχανικά!
    Ένα πιάτο και για μένα παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανοστημο φαγητο που αν ετρωγε το αρνι ο καλος μου θα το εφτιαχνα συχνα.
    Τωρα μονο από τη μαμα τρωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φορά το χρόνο, μόνο για μένα (η συμβία δεν το πλησιάζει!) και, αν βρω, με ραδίκια και κατσίκι.
    Όταν δεν βρίσκω ραδίκια, βολεύομαι με αντίδια (και με σταμναγκάθι, άκουσα ότι είναι καλό, αλλά δεν τυχαίνει, εδώ πάνω).

    Με τον τρόπο που έκανες το αυγολέμονο, δεν το δοκίμασα. Είμαι πιο απλός σε τέτοια!!

    Αχ και νάχα μια μεριδούλα.....

    Καλημέρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΜΜΜ !!!! ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ .ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στρώσε τραπέζι κι έρχομαι, βάλε πιάτο βαθύ;-)
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραιο και ξέρω καλά την νοστιμιά του γιατί το φτιάχνω κι εγώ. Στην Αθήνα στο πατρικό μου το έφτιαχναν με μαρούλια, το ίδιο νόστιμο. Άλλοι το μαγειρεύουν με σέλινο που δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ για να έχω κάποια γνώμη της γεύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο! Ενα βραβείο σε περιμένει στο "Ότι μας αρέσει . .". Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ αχ Λίλα να είχα ενα πιατάκι τώρα, έτσι όπως το βλέπω ζουμερό ζουμερό!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με πέθανες....μου αρέσει πολύ και για τα αντίδια θυμάμαι καλά που το συζητάγαμε ότι γίνεται τέλειο. Δε το έχω φτιάξει ακόμα, θα έρθω εκεί μου φαίνεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. yeesssss...yeessssssssss...
    φρικασέ θα κάνω τα αντιδάκια μου που με κοιτάζουν τσουπωτά τσουπωτά από τον " λαχανόκηπό " μου...
    ( δυό κιλά δεν τα βλέπω να βγαίνουν,αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ...)
    φιλενάδα είσαι θησαυρός...-:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ θα πάρω μεριδούλα πριν το αυγολέμονο! σλουρπ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χτύπημα κάτω από την ζώνη ήταν αυτό!!!
    Λατρεμένο φρικασέ, εκνευριστική δίαιτα.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ το λέω και το ξαναλέω από τον καημό που έχω. Πεθαίνω για φρικασέ, αλλά εδώ δεν το συνηθιζουν. Πρέπει να φτιάξω επιτέλους κάποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπημένο φαγάκι. Και με αντίδια ότι πρέπει. Μπορώ να φάω μια κατσαρόλα.

    Καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. apo ta agaphmena xeimwniatika faghta, einai toso geustiko k myrwdato!mpravo soy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν κάποιος με ρωτούσε πιο είναι το καλύτερο μου φαγητό θαρρώ πως θα έλεγα τούτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/1/13 12:05

    mono osoi den xeroun apo kalo fagito den trwne frikase einai ap ta kalitera piata tis ellinikis kousinas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails