Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ



Ένα μεζεδάκι για τα καλοκαιρινά ουζάκια αφιερωμένο στη φίλη Κατερίνα που το ζήτησε!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατζάρια μόνο τους βολβούς
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι λάδι
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι

Πλένουμε καλά τα πατζάρια και τα βράζουμε σε νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στεγνώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Όταν είναι τελείως στεγνά τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο με φετάκια σκόρδο ανάμεσα.
Ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο.
Φυλάμε στο ψυγείο και περιμένουμε 3-4 μέρες πριν τα καταναλώσουμε.
Διατηρούνται για 6 μήνες στο ψυγείο!

27 σχόλια:

  1. Πολύ καλό για το καλοκαιράκι!! Θα το κάνω. Φιλιά πολλά, Λίλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mούρλια!! τρελαίνομαι για παντζάρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος έβγαλε τα πατζάρια του χωραφιού, ε????
    Υπέροχος μεζές όχι μόνο για το καλοκαίρι, παντός καιρού είναι!!!
    Καλή εβδομάδα Λιλού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/5/11 14:28

    ΚΥΡΙΑ ΛΙΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/5/11 14:29

    ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά δεν θα το πιστέψεις!!χτες έψαχνα απεγνωσμένα για μια τέτοια ιδέα προκειμένου να βάλω link σε κάτι που ετοιμάζω. Το ήξερες;;
    Καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα λατρεύω τα παντζάρια και έτσι όπως τα έφτιαξες είναι τέλεια!!! Θα προσπαθήσω να την κάνω τη συνταγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα μου θύμισες το μεγάλο βάζο της γιαγιάς μου με τα παντζάρια-σκορδαλιά, όπως τα έλεγε.
    Έβγαζε μερικά μόνο όταν είχαμε ψάρια τηγανητά.
    Εγώ δεν έκανα ποτέ, τρώω όμως μια σπιτική έκδοση, σε ψαροταβέρνα στη Χαλκιδική.
    Κρατώ την συνταγή, για κάθε ενδεχόμενο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έκανες πάλι το θαύμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεύω τα παντζάρια....μόνο που δεν ήξερα ότι διατηρούνται τόσο πολύ....θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα έχω τα έχω για καιρό, μια και τα τρώω μόνο εγώ στο σπίτι!!
    Ευχαριστώ, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα παντζάρια είναι από τις αγαπημένες μου σαλάτες, οπότε και σε μεζεδάκι πικάντικο θα μου αρέσουν σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τουρσοειδή" παντζάρια που μπορείς να τ' αξιοποιήσεις και σε σαλάτες ως προσθήκη για χρώμα και άρωμα.
    Πως μου αρέσεις Λίλα μου, δεν λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίλα μου, μου έδωσες φοβερό κίνητρο να τα φτιάξω. Είναι αγαπημένα, αλλά τα κονσερβοποιημένα του Σ.Μ. δεν τα πλησιάζω... Τώρα μπορώ και μόνος μου :)
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταγράφεται αμέσως! Ευχαριστούμε Λίλα μας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΑ ΜΟΥ!!!
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πατζάρι με ξύδι και σκορδάκι.
    ¨Οτι καλυτερο. Θα το δοκιμάσω.
    Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατέφθασα με ουζάκι, τέτοιο μερακλίδικο μεζεδάκι μην το αφήσουμε να πάει χαμένο!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ψυγείο μου Λίλα αυτά τα παντζάρια! Ταιριάζουν με πολλά φαγάκια και είναι υγιεινότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα τα παντζαράκια. Ότι πρέπει για ουζάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόλις χθές έβγαλα τα πρώτα παντζάρια μου από τον κήπο στο χωριό.Χάρηκα γιατί νόμισα πως δεν θα γινόταν φέτος λόγωπολλών βροχών.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα παντζάια δυστυχώς τα βρίσκω προβρασμένα ή προψημένα και μόνο τη ρίζα χωρίς τις πρασινάδες.

    Εμαθα στον καλό μου να τα τρώει αλλά με λεμόνι και τρελαίνεται :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τρελαίνομαι για πατζάρι, όπως και να είναι φτιαγμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πανέμορφα και δροσερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος28/8/13 11:07

    καλημερα!!εχω πολλα παντζαρακια και σκεφτομαι να δοκιμασω τη συνταγη σου,μου φαινεται πολυ καλη,μπορω ομως να σε ρωτησω κατι?τα βαζα τα αποστειρωνουμε?και πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή σου μέρα. Τα βάζα τα αποστειρώνω με τον τρόπο που περιγράφεται στο λινκ http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2011/05/blog-post_911.html
      Καλη σου επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails