Ένα μεζεδάκι για τα καλοκαιρινά ουζάκια αφιερωμένο στη φίλη Κατερίνα που το ζήτησε!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατζάρια μόνο τους βολβούς
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι λάδι
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
Πλένουμε καλά τα πατζάρια και τα βράζουμε σε νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στεγνώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Όταν είναι τελείως στεγνά τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο με φετάκια σκόρδο ανάμεσα.
Ρίχνουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με το ελαιόλαδο.
Φυλάμε στο ψυγείο και περιμένουμε 3-4 μέρες πριν τα καταναλώσουμε.
Διατηρούνται για 6 μήνες στο ψυγείο!
Πολύ καλό για το καλοκαιράκι!! Θα το κάνω. Φιλιά πολλά, Λίλα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήMούρλια!! τρελαίνομαι για παντζάρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιος έβγαλε τα πατζάρια του χωραφιού, ε????
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος μεζές όχι μόνο για το καλοκαίρι, παντός καιρού είναι!!!
Καλή εβδομάδα Λιλού μου!
ΚΥΡΙΑ ΛΙΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά δεν θα το πιστέψεις!!χτες έψαχνα απεγνωσμένα για μια τέτοια ιδέα προκειμένου να βάλω link σε κάτι που ετοιμάζω. Το ήξερες;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!
Τα λατρεύω τα παντζάρια και έτσι όπως τα έφτιαξες είναι τέλεια!!! Θα προσπαθήσω να την κάνω τη συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα μου θύμισες το μεγάλο βάζο της γιαγιάς μου με τα παντζάρια-σκορδαλιά, όπως τα έλεγε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβγαζε μερικά μόνο όταν είχαμε ψάρια τηγανητά.
Εγώ δεν έκανα ποτέ, τρώω όμως μια σπιτική έκδοση, σε ψαροταβέρνα στη Χαλκιδική.
Κρατώ την συνταγή, για κάθε ενδεχόμενο!!!!!!!!
Το έκανες πάλι το θαύμα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα παντζάρια....μόνο που δεν ήξερα ότι διατηρούνται τόσο πολύ....θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα έχω τα έχω για καιρό, μια και τα τρώω μόνο εγώ στο σπίτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, φιλιά!!!
Τα παντζάρια είναι από τις αγαπημένες μου σαλάτες, οπότε και σε μεζεδάκι πικάντικο θα μου αρέσουν σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Τουρσοειδή" παντζάρια που μπορείς να τ' αξιοποιήσεις και σε σαλάτες ως προσθήκη για χρώμα και άρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως μου αρέσεις Λίλα μου, δεν λέγεται...
Λίλα μου, μου έδωσες φοβερό κίνητρο να τα φτιάξω. Είναι αγαπημένα, αλλά τα κονσερβοποιημένα του Σ.Μ. δεν τα πλησιάζω... Τώρα μπορώ και μόνος μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλό βράδυ
Καταγράφεται αμέσως! Ευχαριστούμε Λίλα μας:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΑ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΑΚΙΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
Πατζάρι με ξύδι και σκορδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Οτι καλυτερο. Θα το δοκιμάσω.
Ευχαριστούμε για την συνταγή.
Φιλιά
Κατέφθασα με ουζάκι, τέτοιο μερακλίδικο μεζεδάκι μην το αφήσουμε να πάει χαμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!
Ωραίο μεζεδάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σπάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν σχεδόν πάντα στο ψυγείο μου Λίλα αυτά τα παντζάρια! Ταιριάζουν με πολλά φαγάκια και είναι υγιεινότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα παντζαράκια. Ότι πρέπει για ουζάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις χθές έβγαλα τα πρώτα παντζάρια μου από τον κήπο στο χωριό.Χάρηκα γιατί νόμισα πως δεν θα γινόταν φέτος λόγωπολλών βροχών.Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα παντζάια δυστυχώς τα βρίσκω προβρασμένα ή προψημένα και μόνο τη ρίζα χωρίς τις πρασινάδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμαθα στον καλό μου να τα τρώει αλλά με λεμόνι και τρελαίνεται :)))
Τρελαίνομαι για πατζάρι, όπως και να είναι φτιαγμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήπανέμορφα και δροσερά
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!εχω πολλα παντζαρακια και σκεφτομαι να δοκιμασω τη συνταγη σου,μου φαινεται πολυ καλη,μπορω ομως να σε ρωτησω κατι?τα βαζα τα αποστειρωνουμε?και πως?
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλή σου μέρα. Τα βάζα τα αποστειρώνω με τον τρόπο που περιγράφεται στο λινκ http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2011/05/blog-post_911.html
ΔιαγραφήΚαλη σου επιτυχία!!!