Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Απίστευτο ορεκτικό ιδανικό για μεζεδάκι αλλά και για το Πάσχα!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια φέτα
250 γραμμάρια κίτρινα τυριά
4 αυγά
3 φλιτζάνια γάλα
8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι. Βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά! Ανακατεύουμε καλά και αλατίζουμε με προσοχή. Ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε να δούμε το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στην κρέμα.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στα δυο κατά μήκος. Το λαδώνουμε καλά και βάζουμε στην άκρη 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα των τυριών. Διπλώνουμε τις 2 άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και βάζουμε τα ρολάκια σε καλά λαδωμένο ταψί. Τα λαδώνουμε από πάνω πολύ καλά με πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου μια ώρα και μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά!
Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από μέρες και να τα φυλάξετε άψητα στην κατάψυξη. Τα βγάζετε 1 ώρα πριν και τα ψήνετε όπως περιγράφεται πιο πάνω!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




20 σχόλια:

  1. Mμμμμ φαίνονται υπέροχα!! Είναι μια ιδανική λύση για κάτι γρήγορο στη στιγμή (αν είναι έτοιμα στην κατάψυξη). Φαντάζομαι ότι θα γίνονται επίσης και στο τηγάνι αφού τα περάσεις από το αβγό και τη τριμμένη φρυγανιά (κοινώς πανάρισμα)!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα!!
    Τα φιλιά μου
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμμμ τέλειες οι φλογέρες.
    Λιλούυυυ αααααααα θα σου πάρω χεχε
    Φιλάκια
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστά, νόστιμα και σούπερ λύση....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστά! Κάνω και εγώ αλλά με μια ελαφριά μπεσαμέλ. Με κρέμα από σιμιγδάλι δεν έχω δοκιμάσει! Ωραία ιδέα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίες οι φλογέρες, τρώγονται μετά μανίας.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λέμε ποτέ όχι σε ζυμαράκια, φύλλα και τυράκια!!!
    Φλογέρες έχω φτιάξει μέχρι τώρα μόνο με κιμά ή γλυκές με μήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλενάδα δεν σε προλαβαίνω στις νοστιμιές σου, τι θα γίνει με σένα??
    Το ένα κέρασμα πιο νόστιμο από το άλλο!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nόστιμα φαίνονται θα τα δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φαίνονται τραγανότατες και είμαι βέβαιη ότι θα είναι και γευστικότατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιμιγδαλένια κρεμούλα τύπου μπεσαμέλ??? Ονειρο πρέπει να είναι και θα γίνουν σε κάποιο από τα προσεχή μας τζέρτζελα!
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πωωωωω....ζημιές μας κάνεις βραδιάτικα! Ότι έχει τυράκι και φυλλαράκι, γίνεται αυτόματα και αγαπημένο!
    Καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υπέροχα!! με κρέμα σιμιγδαλιού η γιαγιά μου έφτιαχνε μπουγάτσα, αλλά μας την έφτιαχνε κι ως αλμυρή κρεμούλα με τυράκι, λιποθυμώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. από δω μας ξελιγώνεις με τις φλογέρες σου κι από κει μας πετάς στη μούρη το συκαλάκι...
    έτσι για να δέσει το γλυκό...
    τί να σου πω μεσημεριάτικα...!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιαμ-γιαμ!!!
    Απλά υπέροχες οι τυρένιες φλογέρες!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ !!!
    Πολλές καλησπέρες!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δεν νήστευα θα τα έφτιαχνα αμέσως. Λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχες οι φλογέρες σου φαίνονται.. θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αποχή απο τα γαλακτομικά, αλλά μετά την Ανάσταση σίγουρα θα τιμήσω μια καλή τυρόπιτα ή φλογερίτσες!
    Καλημέρες πολλές Λίλα μου, και με υγεία στην Ανάσταση σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος15/6/12 08:41

    R.K
    Τις δοκίμασα εχθες και εγινε πανικός!
    Απλα απίθανες.
    Στο μόνο που θα τολμήσω να πω ότι είναι υπερβολή είναι η ποσότητα της γέμισης σε κάθε φύλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, την ποσότητα την κανονίζεις ανάλογα, απλώς εμείς είμαστε λιχούδηδες στο σπίτι!

      Διαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!