Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

APPLE CRUMBLE CAKE


Ένα κέικ μήλου διαφορετικό αλλά υπέροχο και μυρωδάτο!
ΥΛΙΚΑ για το crumble
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ για το κέικ
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού baking powder
λίγο αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
100 ml γάλα
2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το crumble
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και την κανέλα.
Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο και φτιάξτε μια ζύμη ψιχουλιαστή.
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης μακρόστενη.
Από πάνω από το μίγμα του κέικ βάζουμε τα μήλα.
Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λεπτά δοκιμάζοντας με ξύλινη φουρκέτα να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.
Στα πρώτα 20 λεπτά σκεπάστε το κέικ με αλουμινόχαρτο γιατί τα ψίχουλα αρπάζουν εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό το διαφορετικό κέικ μήλου.
Εμάς μας ενθουσίασε οικογενειακώς!



Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


Για να γιορτάσουμε την επιστροφή μου λέω να σας κεράσω φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι, αρωματικό, πικάντικο και μυρωδάτο!!

ΥΛΙΚΑ
(Για ένα καρβέλι)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουταλάκια γλυκού σκόνη μουστάρδας
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή βάζετε πρώτα τα υγρά και μετά τα στεγνά υλικά! Επιλέγετε το πρόγραμμα για σκέτο ζύμωμα!
Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και φτιάχνετε ένα καρβελάκι ή πολλά μικρά ψωμάκια. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι, τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 λεπτά!!
Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή τότε βάζετε σε λεκανάκι τα στερεά υλικά, κάνετε στη μέση λακουβίτσα, ρίχνετε το λάδι και το μισό νερό. Παίρνετε σιγά σιγά το αλεύρι, συμπληρώνοντας και το υπόλοιπο νερό.
Ζυμώνετε με τα χεράκια σας μέχρι να πάρετε μια σφιχτή αλλά ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνετε σε ζεστό μέρο να φουσκώσει και όταν είναι έτοιμη την φτιάχνετε καρβελάκι ή ψωμάκια. Τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι, τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 λεπτά!!

Τα ψωμάκια αυτά είναι ιδανικά για σάντουιτς και για hot dogs!
Τη συνταγή την πήρα από την Betty Crocker και την προσάρμοσα στα γούστα μας!!
Πιείτε και μια μπυρίτσα ή ένα κρασάκι, ταιριάζει απόλυτα!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

I AM BACK



Όπως καταλάβατε οι πιο πολλοί ο υπολογιστής μου με εγκατέλειψε! Πόσα να αντέξει και αυτός πια!
Του κάναμε ένα botox και να δούμε πόσο θα κρατήσει.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που μου στείλατε mail, που με πήρατε τηλέφωνο, που μου στείλατε μηνύματα στο facebook ρωτώντας αν συμβαίνει κάτι και έχω εξαφανιστεί. Πραγματικά με συγκινήσατε και δείξατε για μια ακόμη φορά πόσο κοντά έχουμε έρθει οι bloggers και πόσο ουσιαστική είναι η επικοινωνία μας!
Ελπίζω να κρατήσει ο υπολογιστής και σας υπόσχομαι από Δευτέρα σπέσιαλ αναρτήσεις!

 
glitter-graphics.com