Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

WHOOPIE PIES




Μικρά σοκολατένια και αφράτα γεμιστά γλυκάκια!
Τα έφτιαχναν οι γυναίκες των Άμις στην Αμερική και όταν οι άντρες τα έβρισκαν στο κουτί του δεκατιανού αναφωνούσαν whoopie!!! κάτι σαν το δικό μας γιούπι!!!!

ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 μεγάλο αυγό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σκόνη κακάο
1 1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γλ. αλάτι
250 ml ξινόγαλα

Για τη γέμιση
150 γρ. βούτυρο μαλακό
250 γρ. άχνη ζάχαρη
βανίλια
3-4 κ. σούπας γάλα

Για το γλάσσο
150 γρ. άχνη
3 κ. σούπας σκόνη κακάο
2-3 κ. σούπας χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το ξινόγαλα.
Το μίγμα πρέπει να είναι σφιχτό για να μην απλώνουν τα pies.
Σε λαμαρίνα βάζουμε λαδόκολλα και βρέχοντας συνεχώς ένα κουτάλι αδειάζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα, αρκετά αραιά τη μια από την άλλη γιατί απλώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Στην επιφάνεια θα κάνουν μικρά σκασίματα και όταν τα πατάμε θα είναι σφιχτά.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο για τη γέμιση να αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την άχνη.
Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά η άχνη στο βούτυρο.
Γεμίζουμε ανά 2 τα whoopie pies με μια κουταλιά γεμάτη από την βουτυρόκρεμα.
Για το γλάσσο ανακατεύουμε την άχνη με το κακάο και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά χλιαρό νερό μέχρι να υγρανθούν καλά αλλά να μην είναι πολύ ρευστό το γλάσσο και τρέχει.
Ρίχνουμε λίγο γλάσσο σε κάθε γλυκάκι και αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με λίγη τρούφα.
Εγώ την βουτυρόκρεμα την χώρισα σε δυο μέρη, μισή λευκή και μισή με κακάο.
Το ίδιο έκανα και με το γλάσσο, τα μισά με λευκό και τα υπόλοιπα με σοκολατένιο.
Είναι πανεύκολο γλυκάκι, ιδανικό για καφεδάκι με φίλους αλλά και για παιδικό πάρτυ.
Την συνταγή την βρήκα  εδώ


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Γεννήθηκα και βαπτίστηκα στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
Από μικρή θυμάμαι κάθε χρόνο να πηγαίνω με την μητέρα μου στο πανηγύρι, αλλά και μεγαλώνοντας σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μου πάντα πήγαινα και άναβα ένα κεράκι στην Αγία Πάρασκευή.
Πάντα την θεωρούσα προστάτιδα και οδηγό μου.
Όταν αρραβωνιάστηκα μετακόμισα στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, τόπο καταγωγής και διαμονής του συζύγου μου.
Μετά το γάμο μας βάλαμε να χτίσουμε το σπίτι μας στο κτήμα του συζύγου μου.
Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν κρατώντας την άδεια οικοδομής στα χέρια είδα οτι έγραφε πάνω της Αγία Παρασκευή Κρανιδίου.
50 μέτρα από το σπίτι μας βρίσκεται το μικρό ξωκκλήσι  της Αγίας Παρασκευής στον Κάμπο Κρανιδίου.

Κάθε χρόνο λοιπόν τελείται την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής εσπερινός και ανήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία.
Πηγαίνουμε και την καθαρίζουμε από νωρίς και στολίζουμε τις εικόνες με φρέσκα λουλούδια.


Και βέβαια φτιάχνω πάντα άρτους που μετά τον Εσπερινό τον μοιράζει ο γιόκας μου στον κόσμο.

Εύχομαι η Αγία Παρασκευή να μας χαρίζει υγεία και αρμονία, χαρά και αγάπη στα σπιτικά μας και να μας προστατεύει από κάθε τι κακό.



Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ BLOGOΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



Χθες είχαμε την πολύ  μεγάλη χαρά να δεχτούμε στο σπιτικό μας δυο φίλες με τις οποίες γνωριστήκαμε στο διαδίκτυο αλλά έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές και θεωρώ πια οτι είναι δικοί μου άνθρωποι.
Την Μαρία.Β από τις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ  και τη Βιβή από το ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Και οι δυο συνοδεύονταν από τους συζύγους τους.
Πήγαμε για μπάνιο στη θάλασσα, ήπιαμε καφεδάκι και μετά γυρίσαμε στο σπίτι και φάγαμε.
Για την περίσταση είχα ετοιμάσει:

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΜΕΝΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΜΕΛΙ


η Βιβή έφτιαξε και μας έφερε μια απίστευτη τυρότουρτα


ο άντρας της Μαρίας μας έκοψε σαλάτα τέλεια με ζαρζαβατικά από τον κήπο μας
και για επιδόρπιο είχα φτιάξει ΠΑΝΑΚΟΤΑ με γλυκό κεράσι που είχα δέσει την προηγούμενη μέρα!



και τα απίστευτα μπουγατσίνια που έφτιαξε η Μαρία και που όπως βλέπετε σχεδόν δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω!



Ήπιαμε και παγωμένες μπυρίτσες αλλά και τόνους νερού αφού χθες ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα.
Περάσαμε καταπληκτικά, γελάσαμε πολύ, κουβεντιάσαμε και απολαύσαμε την παρεούλα.
Εύχομαι να το επαναλάβουμε το συντομότερο!!
Την προηγούμενη βδομάδα πέρασε από δω και η Πηνελόπη από το ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
αλλά δυστυχώς δεν ήμουν σπίτι, μιλήσαμε όμως στο τηλέφωνο και είπαμε οτι θα βρεθούμε.
Εύχομαι να έχω κι άλλες blogoεπισκέψεις μέσα στο καλοκαίρι!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης


Πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο  και μυρωδάτο φαγάκι

ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολωμού
2 κουταλιές μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε την μουστάρδα, το λεμόνι και βουτάμε μέσα τα φιλέτα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.

Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης

Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φρυγανιά και τα μυρωδικά.
Βουτάμε μέσα στη φρυγανιά τα φιλέτα και τα πατάμε καλά να κολλήσει η κρούστα επάνω τους!
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά!
Την συνταγή μπορούμε να την φτιάξουμε με οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού, με μπακαλιάρο, σφυρίδα ή και με γλώσσες.
Το αποτέλεσμα δίνει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Από Πλαίσιο μεταφόρτωσης

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ


Από 2010-07-02


Mια κρεμούλα πεντανόστιμη και δροσιστική!

ΥΛΙΚΑ
600 ml  γάλα φρέσκο
4 κροκάδια αυγών
4 κ.σούπας ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας corn flour
1 μπαστουνάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το λεμόνι καλά και το ξεφλουδίζουμε.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε ένα ποτήρι από το γάλα με το corn flour.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού και την κανέλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μόλις πάρει βράση το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το λεμόνι και την κανέλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα κροκάδια ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε μέσα και το κρύο γάλα με το corn flour και όλο μαζί το βάζουμε στο κατσαρολάκι και στη φωτιά.
Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς βράζουμε για 5 λεπτά το μίγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει πήξει, αν όχι ρίχνουμε λίγο γάλα με corn flour μέσα.
Αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ή την καίμε με φλόγιστρο, ή την βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ.
Είναι εύκολη κρέμα και η καμένη ζάχαρη κάνει τη διαφορά!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Από 2010-07-02

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

PIZZA MUFFINS


Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο σνάκ, σας έχω τη λύση!
Τα παιδιά θα τρελλαθούν αλλά και οι μεγαλύτεροι δεν θα πάνε πίσω!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή γκούντα
1 κούπα ψιλοκομμένα αλλάντικά
1 κ.γλ ρίγανη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 μεγάλο αυγό
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγανάκι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν αλλά όχι να καούν.
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την μοτσαρέλα, τα αλλαντικά, τη ρίγανη και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Ρίχνουμε στο κέντρο το κρεμμύδι μαζί με το λάδι, τη ντομάτα και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Αρχίζουμε με τα χεράκια μας να τραβάμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να βραχεί όλο.
Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρευστο αλλά όχι πολύ πηχτό.
Αν χρειαστεί αραίωμα προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Λαδώνουμε τις θήκες των μάφινς και αδειάζουμε το μίγμα μέσα.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ξύλινο καλαμάκι και άμα βγαίνει καθαρό είναι έτοιμα.

Τρώγονται και ζεστά και κρύα και είναι τέλεια για βραδάκια στη βεράντα με φίλους και παγωμένες μπύρες.
Αν θέλετε παραλείπετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε το ελαιόλαδο στη ζύμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!





Muffin Pan on Foodista

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!



Δείτε αυτό το υπέροχο video με μοναδικές εικόνες της πατρίδας μας!
Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!
Σας εύχομαι καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


Σήμερα είναι  τα γενέθλιά μου και σας κερνάω ένα μυρωδάτο τιραμισού με κρέμα ζαμπαλιόνε ιδανικό για όσους, σαν εμένα, δεν τρώνε ωμά αυγά!
Απολαύστε το και ευχηθείτε μου γιατί λατρεύω τα γενέθλια και πιο πολύ λατρεύω τις ευχές!

ΥΛΙΚΑ
4 κρόκοι αυγών
1/2 κούπας ζάχαρη
120 ml κρασί marsala ή γλυκό κρασί Σάμου
500 γρ. mascarpone
500 ml κρέμα γάλακτος
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κ. γλυκού κακάο σκόνη
500 ml καφέ espresso με 2 κουταλάκια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε το κρασί μέσα και μεταφέρουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος το οποίο το βάζουμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.(μπαιν μαρί).
Ανακατεύουμε συνέχεια με αυγοδάρτη και μόλις η κρέμα πήξει και βγάλει φουσκάλες, περίπου μετά από 7-10 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ το mascarpone να αφρατέψει και αδειάζουμε μέσα την κρέμα η οποία έχει στο μεταξύ κρυώσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και την αδειάζουμε μέσα στην ζαμπαγιόνε. Ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα ενιαίο.
Σε μπολ αδειάζουμε τον καφέ και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε ελάχιστα τα μπισκότα στο υγρό.
Στρώνουμε ένα πυρέξ με μια στρώση μπισκότα και από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα. Στρώνουμε άλλη μια δόση μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει το γλυκό και να δέσουν οι γεύσεις!
Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο.
Είναι καταπληκτικό γλυκό, πολύ μυρωδάτο και πολύ δροσιστικό.
Αν κι εσείς όπως εγώ δεν τρώτε ωμά αυγά θα λατρέψετε αυτήν την κρέμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΦΕΤΑ



Μεζεδάκι σπέσιαλ σας έχω για σήμερα, δοκιμάστε το και θα σας μείνει αξέχαστο!
ΥΛΙΚΑ
15 κολοκυθοανθούς
200 γρ. φέτα
3 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
μπόλικο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Μπύρα
αλεύρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα να σας πω οτι οι κολοκυθοανθοί που γεμίζουμε δεν είναι αυτοί που είναι πάνω στο κολοκύθι, είναι λουλούδια με μίσχο που φυτρώνουν ανάμεσα στα κολοκύθια. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να τα βρούμε χρησιμοποιούμε τα λουλουδάκια που είναι πάνω στα κολοκυθάκια.
Παίρνουμε λοιπόν τα λουλούδια και τα βάζουμε στο παγωμένο νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε γιατί αλλιώς κλείνουν και μαραίνονται.



Λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα, ψιλοκόβουμε μέσα τη λιαστή ντομάτα, λιώνουμε και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Παίρνουμε τα λουλουδάκια ένα ένα και με πολύ προσοχή τους αφαιρούμε από το εσωτερικό τους το κοτσανάκι ή αλλιώς ύπερο. (Μιλάμε για γνώσεις....δεν παίζουμε)
Με το χεράκι μας πολύ προσεχτικά γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το τυράκι κατά τα 2/3 και στρίβουμε το υπόλοιπο λουλουδάκι για να κλείσει μέσα του η γέμιση!
Επαναλάμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε όλα τα λουλουδάκια.
Σε μπολάκι βάζουμε μια κούπα αλεύρι και ρίχνουμε λίγη λίγη την μπύρα μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό αρκετά σφιχτό που θα κολλάει πάνω στους ανθούς.
Αλάτι δεν βάζουμε γιατί η φέτα είναι από μόνη της αλμυρή.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει πιάνουμε τους ανθούς από την κορυφή, εκεί που τους στρίψαμε και τους βουτάμε μέσα στο χυλό και κρατώντας πάντα από το άνοιγμα για να μην μας χυθεί η γέμιση τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια μεριά και μετά τους γυρίζουμε από την άλλη.
Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή την χαμηλώνουμε.
Δεν βάζουμε πολλούς μαζί γιατί θέλουν χώρο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους!
Μόλις ψηθούν και ροδίσουν τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τρώγονται και ζεστοί και κρύοι και συνοδεύονται υποχρεωτικά από παγωμένη μπύρα!




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!