Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Tουρλού με χειμωνιάτικα λαχανικά


Φαγάκι της γιαγιάς ξεχασμένο κι όμως πεντανόστιμο

ΥΛΙΚΑ
1/2 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι
πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κουνουπίδι να σωταριστεί και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε λίγα λίγα και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και ανακατεύοντας συνεχώς τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
Στο τέλος ρίχνουμε και τις πατάτες, το χυμό την κανέλα και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε κι ένα ποτηράκι νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σαλτσούλα.
Φτιάξτε αυτό το φαγάκι και θα ξετρελλαθούν μικροί και μεγάλοι.
Αν δεν νηστεύετε βάλτε και μπόλικη φετούλα στο πιάτο και φρεσκοψημένο ψωμάκι.




Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Boston cream pie


Ένα γλυκάκι σκέτη γλύκα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας βούτυρο
1 αυγό
βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1/2 κούπας ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κούπας γάλα
1 αυγό 
βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
120 gr σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
βανίλια
2-3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΙΚ
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.
Μόλις ανακατευτούν όλα τα υλικά δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το χυλό σε φόρμα που κουμπώνει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε σε σκάρα και μόλις κρυώσει το χωρίζουμε οριζόντια σε δυο δίσκους.

ΚΡΕΜΑ
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια  φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια βράζουμε μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε καλά το αυγό σε άλλο σκεύος και του ρίχνουμε σιγά σιγά την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Ξαναβάζουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και το βράζουμε για 3 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΟ
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την άχνη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να γίνει το γλάσο ρευστό και να μπορεί να στρωθεί πάνω στο κέικ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε σε πιατέλα το τσέρκι της φόρμας και στον πάτο του στρώνουμε τον ένα δίσκο του κέικ.
Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν παγώσει καλά αφαιρούμε το τσέρκι και στρώνουμε από πάνω το γλάσο.
Αν θέλουμε στολίζουμε με φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα εποχής.
Μοιάζει δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
Η συνταγή είναι από το Betty Crocker's COOKBOOK που μου δάνεισε η φίλη μου η STACY και την ευχαριστώ πολύ!





Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Mπρουσκέτες λαγάνας με λαχανικά

 
Αν σας περίσσεψαν λαγάνες φτιάχτε αυτό το τραγανό ορεκτικό και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
1 λαγάνα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι 
πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη λαγάνα κάθετα στα τέσσερα και μετά κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια στα 2.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λαγάνα 1-2 κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.


Σε τηγάνι σωτάρουμε το ξερό και το χλωμό κρεμμύδι ψιλοκομμένα και μόλις μαραθούν ρίχνουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια. Βάζουμε και το σκόρδο λιωμένο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και να μείνουν με το λαδάκι τους!
Βάζουμε πάνω από κάθε μπρουσκέτα μια γεμάτη κουτλιά λαχανικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπρουσκέτα και να γίνει τραγανή.
 

Αν δεν νηστεύετε ρίχνετε από πάνω μπόλικο κίτρινο τυρί πριν το ψήσετε.


Τρώγονται και ζεστές και κρύες και είναι μεζεδάκι φανταστικό!

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Zώδια και οικονομική κρίση 2010

Το βρήκα ξεκαρδιστικό και το αναδημοσιεύω από το RC CAFE


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Δίας βρίσκεται στον 9ο οίκο σου• είχες ξεχάσει ανοιχτό το παράθυρο και μπούκαρε. Τους άλλους οκτώ οίκους σου θα τους πουλήσεις για να πληρώσεις τα χρέη, οπότε σε βλέπω να κοιμάσαι στον δρόμο. Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Δίας πάει από οίκο σε οίκο και δεν παλουκώνεται σε μια μεριά. Τέλος πάντων, φέτος σου δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Κοίτα να μείνεις εκεί, μέχρι να περάσει η κρίση. Κι επειδή η κρίση θα διαρκέσει 30 χρόνια, ξέχνα για πάντα την Ελλάδα. Αν όλοι οι Καρκίνοι εγκαταλείψετε τη χώρα, αφενός θα αραιώσουμε λίγο και αφετέρου εμείς οι αστρολόγοι θα πάρουμε μια ανάσα, αφού θα έχουμε να γράφουμε ένα ζώδιο λιγότερο. Αν δεν φύγεις, θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. Τη δουλειά σου πρέπει να την ξεχάσεις. Παραιτήσου καλύτερα, πριν σε διώξουν, για να μη χαλάσεις το βιογραφικό σου. Έχεις τη συνήθεια να συναναστρέφεσαι συνέχεια τα ίδια άτομα και να μην κάνεις νέες γνωριμίες. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις πως είναι γελοίο να βλέπεις καθημερινά μόνο τους συμμαθητές που είχες στην πρώτη δημοτικού. Εκτός, βέβαια, αν πηγαίνεις στην πρώτη δημοτικού, οπότε αυτό είναι απόλυτα λογικό. Στα ερωτικά σου έφτασε η στιγμή να πουλήσεις το κορμί σου. Μη σε παίρνει από κάτω, τόσοι και τόσες το κάνουν. Πρόσεχε μόνο, γιατί σέρνονται κι αρρώστιες. Καλύτερα, σε αυτόν τον τομέα, περιορίσου στους συμμαθητές σου.
Αν θέλετε να μάθετε τι λέει για το δικό σας ζώδιο μπείτε εδώ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Γαρίδες με σαφράν

 
Μαριναρισμένες γαρίδες απίστευτα νόστιμες και ζουμερές
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 στήμονες σαφράν
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ξύσμα 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί, ρίχνουμε το σαφράν και το λάδι και χτυπάμε καλά μέχρι το λάδι μας να πάρει κοκκινωπό χρώμα!
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αφήνοντας το κεφάλι και βγάζουμε το μαύρο αντεράκι που έχουν στη ράχη τους.
Τις βάζουμε σε πυρέξ στη σειρά και τις περιχύνουμε με το αρωματικό λαδάκι.









Τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να αρωματιστούν.
Τις ψήνουμε ή όπως είναι στο φούρνο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, ή στα κάρβουνα.









Αν τις ψήσετε στα κάρβουνα αδειάζετε το λαδάκι σε τηγάνι μαζί με τα αρωματικά και το ζεσταίνετε για λίγο να σωθούν τα υγρά από τις γαρίδες.
Βγάζετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνετε με το λάδι.
Η συνταγή είναι από μια ιδέα της Αθανασίας και την ευχαριστώ που μου έδωσε την άδεια να την δημοσιεύσω.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Το γλυκό της αγάπης

 

 
 
Ένα καταπληκτικό κέικ βουτύρου με ένα απίστευτο γλάσσο σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ
5 κρόκοι αυγών
240 ml γάλα
2 κουταλάκια βανίλια
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
225 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
25 γραμμάρια κακάο σκόνη
180 ml γάλα
120 γραμμάρια βούτυρο
3 κούπες άχνη ζάχαρη
βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στo μπολ του μιξερ το αλεύρι, το αλάτι, το baking  και τη ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνουμε στο αλεύρι τα κομματάκια του βούτυρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
Χτυπάμε για 2 λεπτά και αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 - 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα.
Όταν γίνει το μίγμα μια παχύρευστη κρέμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη και με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν πηχτή μους.
Βάζουμε το γλάσσο στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δυο δίσκους.
Απλώνουμε το 1/3 του γλάσσου στην επιφάνεια του ενός δίσκου, βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο και με τη βοήθεια σπάτουλας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσσο.
Στολίζουμε με τριαντάφυλλα και στα πλαϊνά βάζουμε φιλέ αμυγδάλου.
Αν θέλετε να μοιάζει το γλυκό με τούρτα σιροπιάζετε το κέικ και βάζετε ενδιάμεσα περισσότερο γλάσσο. 
 
Φτιάξτε αυτό το γλυκάκι όχι μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου αλλά όλο το χρόνο.
Για μένα ο Άγιος Βαλεντίνος είναι κάθε φορά που ο άντρας μου θα σκεφτεί κάτι για μένα και όχι μόνο την ίδια μέρα.
Προχθές μου έφερε κρινάκια που βρήκε στο δρόμο και σταμάτησε και τα έκοψε. Αυτά τα θεωρώ πιο πολύτιμα από όλα τα τριαντάφυλλα του κόσμου.
Καλά να περάσετε με τους αγαπημένους σας, καλό τριήμερο, Καλή Σαρακοστή και υγεία για όλους.


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΦΑΒΑ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ


Μια βροχερή χειμωνιάτικη μέρα, ο φτωχός ξυλοκόπος Ρούφους καθόταν  στενοχωρημένος κάτω από μια γέρικη βελανιδιά και ξεφυσούσε.
 Τι του ήρθε να ερωτευθεί? Καλά δεν περνούσε μόνος του?
Και αφού σώνει και καλά ήθελε να βρει σύντροφο έπρεπε να πέσει στα δίχτυα του έρωτα που του έριξε η Λαίδη Αμπιγκέιλ?
Και το χειρότερο?
Πήγε και την έκλεψε από το παλάτι, από την ζεστασιά, από την θαλπωρή και  από το καλό φαγητό.
Και που την πήγε?  Στο καλύβι του που μπάζει αέρα και κρύο από παντού, να κάνει παρέα με την κακομοίρα τη μάνα του με τα πρησμένα από τις μπουγάδες χέρια, την παραδουλεύτρα την κυρά Μόλυ.
Και η Λαίδη να μην παραπονιέται, παρά να τον κοιτάει και ο ήλιος να λάμπει στα μάτια της!
Δεν γκρίνιαξε ούτε όταν χθες βράδυ η κυρά Μόλυ της σερβίρισε να φάει χυλό από καλαμποκάλευρο.
Τον έφαγε αγόγγυστα, αλλά εκείνος έβλεπε οτι με δυσκολία τον κατάπινε.
Και σήμερα το πρωί την ώρα που έφευγε και ρώτησε την μάνα του τι θα μαγείρευε για το μεσημέρι, εκείνη του απάντησε οτι θα έφτιαχνε φάβα.
Μα στο καλό της, τρώνε οι Λαίδες φάβα? Τρώνε?
Ο Ρούφους αποκαρδιωμένος και με το κεφάλι του να πονάει από τις πολλές σκέψεις, σήκωσε το δεμάτι με τα ξύλα, το βόλεψε στις φαρδιές πλάτες του και πήρε το δρόμο του γυρισμού.
Αν η αγαπημένη του τον εγκατέλειπε, δεν θα ξαναέτρωγε φάβα ποτέ στη ζωή του.
Πλησιάζοντας στο καλυβάκι είδε την αγαπημένη του με ποδιά στην μέση να τον περιμένει.
Έτρεξε και χώθηκε στην αγκαλιά του, γουργουρίζοντας σαν γατούλα.
Χαμογελώντας του είπε οτι του μαγείρεψε φάβα.
Ο Ρούφους την κοίταξε έκπληκτος και της είπε οτι δεν περίμενε να ξέρει τη φάβα.
Η Αμπιγκέιλ τον κοίταξε με τσαχπινιά και του είπε οτι την έφτιαξε όπως την έφτιαχνε ο μεσιέ Ζακ, ο αρχιμάγειρας στο παλάτι.

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλού φάβα
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ελαιόλαδο
ροζ πιπέρι
σκόνη μουστάρδας
κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη φάβα και την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει.
Μόλις πάρει βράση, την ξαφρίζουμε, σβήνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
Ανάβουμε πάλι τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν τα υγρά.
Την αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι.
Σε τηγανάκι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε μέσα το ροζ πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η μουστάρδα και να δέσει το μίγμα.
Αν θέλουμε σοτάρουμε και λίγο μπέικον μαζί με το κρεμμύδι.
Πηγαίνει τέλεια.
Σερβίρουμε τη φάβα και την περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ο Ρούφους έπεσε με τα μούτρα στη φάβα και δεν άφησε ούτε ψίχουλο.
Παντρεύτηκαν με την Αμπιγκέηλ κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
   
Η συνταγή πέρασε στα χέρια μου κατευθείαν από τον πύργο των προγόνων μου
στη Σαντορίνη  (αστειεύομαι βέβαια).
Ελπίζω να σας άρεσε το παραμυθάκι και να μην σας κούρασα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 

Το κλασσικό γλυκάκι της αποκριάς!!!
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη 
4 κρόκους 
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
βανίλια 
ξύσμα πορτοκαλιού
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τους κρόκους έναν έναν.
Ρίχνουμε και το βούτυρο με το ξύσμα και ανακατεύουμε να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια τα οποία τα έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα με ελάχιστο αλατάκι.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γαλατόπιτα.
Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!
Καλή επιτυχία!

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ρολάκια γαλοπούλας με σπανάκι και ανθότυρο

 

Διαιτητική συνταγή δεν ζητήσατε?
Ιδού λοιπόν!!!

ΥΛΙΚΑ
4 λεπτά φιλέτα γαλοπούλας
250 γραμμάρια σπανάκι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
150 γραμμάρια ανθότυρο ή cottage cheese
αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα φιλέτα με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξουν και να πλατύνουν!
Σε κατσαρολάκι αχνίζουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμυδάκι. Μόλις μαραθεί αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και μπόλικο μοσχοκάρυδο ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο και το προσθέτουμε στο σπανάκι.
Ανακατεύουμε καλά και με κουτάλι βάζουμε από 1/4 του μίγματος σε κάθε φιλέτο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολάκι.
Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη διαφανή και τυλίγουμε σφιχτά  το ρολάκι και τυλίγουμε τα πλαϊνά σαν καραμελάκια!
 
Στο μεταξύ έχουμε βάλει αρκετό νερό σε κατσαρόλα να βράσει και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα ρολάκια όπως είναι με την μεμβράνη.
Βράζουμε για 20 λεπτά και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με προσοχή γιατί καίνε πολύ.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.
Σερβίρουμε με λαχανικά στον ατμό και σος γιαουρτιού.
Για τη σος βάζουμε σε μπολάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο άνιθο.
Είναι πιο εύκολο απ'ότι φαίνεται και αν θέλετε ένα πραγματικά νόστιμο και υγιεινό πιάτο με λίγα λιπαρά και θερμίδες δοκιμάστε το!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails