Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ένα φαγάκι τόσο μα τόσο εύκολο αλλά και τόσο μα τόσο νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας κομμένο σε μπουκίτσες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 ποτήρια γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας corn flour
σαφράν
500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα (βίδες, πένες, φιογκάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει καλά το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις μαλακώσουν ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και αφού ανακατέψουμε καλά το σβήνουμε με το κρασί.
Σε λίγο χλιαρό νεράκι μαλακώνουμε τους στήμονες ή διαλύουμε τη σκόνη του σαφράν. Την ποσότητα δεν την γράφω γιατί είναι ανάλογη με το πόσο έντονο θέλετε να είναι το άρωμα!
Στο γάλα διαλύετε το corn flour και μαζί με το αρωματισμένο νεράκι το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Μόλις δέσει η σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Αν θέλετε βέβαια αντικαθιστάτε το γάλα με κρέμα γάλακτος!
Το κοτόπουλο δεν θέλει πολύ βράσιμο γιατί γίνεται σκληρό.
Σερβίρεται με τα ήδη βρασμένα ζυμαρικά ή με ρύζι!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!

20 σχόλια:

  1. Aαααααααααααααα τέλεια!!! να φέρεις μια μεριδούλα ..... ξέρεις που .... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφη ιδεα για το στηθος που δεν τρωγεται και πολυ ευκολα απο μερικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο φαίνεται.., εμένα με κρεμα γάλακτος θα μου αρεσε,, εστω light, .Γειά στα χέρια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμμμμ ήδη θέλω να το δοκιμάσω!!!! Λατρεύω όλα του τα υλικά και είμαι περίεργη πως θα είναι η γεύση με κρέμα γάλακτος και σαφράν ( το τελευταίο το έχω συνηθίσει σε κοκκινιστά φαγητά ή ριζότο αν και όλα θέμα συνήθειας είναι!!!)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για βάλε το κατι τις στο ταγάρι..ξέρεις εσύ..
    σμουαααατττςςςςςςςςς...ανυπόμονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ ωραίο θα το έτρωγα και σκέτο χωρίς τα ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σαφράν όπου μπαίνει κάνει κάθε πιάτο ξεχωριστό! Και το κολπάκι με το γάλα με το κορν φλάουρ αρκετά καλό!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα, απλό έυκολο και τόσοοοοοο νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σαφράν είναι ένα "πολύτιμο" πραγματικά μπαχαρικό στην κουζίνα. Το χρησιμοποιώ συχνά σε σάλτσες αλλά και στο ψωμί που του δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα (σαν λουλουδιού) αν το ανακατέψεις με κουταλίτσα ζάχαρης και προσθέσεις καλαμποκάλευρο στο μείγμα αλεύρων.

    Να φέρω το πιατάκι μου; Ή άργησα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφο και πολύ αρωματικό το φαγάκι σου, Λίλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι νοστιμιές είναι αυτέςςςςςς?

    καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίλα μου ωραίο και πολύ νόστιμο το φαγητό σου, φτιάχνω και εγώ μια παρόμοια συνταγή μόνο που προσθέτω πιπεριά Φλωρίνης σε μικρές λωρίδες και κρέμα γάλακτος light αντί για γάλα. Φουυυ μου άνοιξες την όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζω να έχεις φυλάξει μερίδα για τα .... καθυστερημένα της παρέας;-)
    Την δικιά μου ασυζητητί με κρέμα γάλακτος, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει:)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΛΙΛΑΚΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ .ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ? ΤΗΝ ΩΡΕΞΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΓΗΤΑ!!!!jeny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. με κοτοπουλάκι λεμε πάντα ναι !!!!!!

    παίρνω μεριδούλα !!!


    καλό σ/κ και φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω σαφράν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Εσύ το χρησιμοποιείς συχνά και θα έρθω να συμβουλευτώ όταν αποφασίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επειδή εδώ κορν φλαουρ δε βρίσκεται εύκολα και αν βρίσκεται το πληρώνεις χρυσό να βάλω αλευρι για όλες τις χρήσεις;

    καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άαααντε Λίλα μας!!!Πού είσαι τόσο καιρό???
    Πολύ καλό ,θα το δοκιμάσω με ρύζι!!!
    Το σαφράν αγαπημένο!!
    Φιλάκιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έστω και καθυστερημένα....(έλειπα μην με μαλώσετε) σας ευχαριστώ όλους για τα γλυκά σας σχόλια! Σίγουρα με την κρέμα γάλακτος είναι πιο γευστικό αλλά και με το γαλατάκι είναι υπέροχο! Άνετα αντικαθιστούμε το corn flour με αλεύρι αρκεί να το διαλύσουμε καλά να μην σβολιάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ απλό και πολύ όμορφο!!!Να είσαι καλα! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails