Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ


Από 2010-07-02


Mια κρεμούλα πεντανόστιμη και δροσιστική!

ΥΛΙΚΑ
600 ml  γάλα φρέσκο
4 κροκάδια αυγών
4 κ.σούπας ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας corn flour
1 μπαστουνάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το λεμόνι καλά και το ξεφλουδίζουμε.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε ένα ποτήρι από το γάλα με το corn flour.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού και την κανέλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μόλις πάρει βράση το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το λεμόνι και την κανέλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα κροκάδια ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε μέσα και το κρύο γάλα με το corn flour και όλο μαζί το βάζουμε στο κατσαρολάκι και στη φωτιά.
Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς βράζουμε για 5 λεπτά το μίγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει πήξει, αν όχι ρίχνουμε λίγο γάλα με corn flour μέσα.
Αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ή την καίμε με φλόγιστρο, ή την βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ.
Είναι εύκολη κρέμα και η καμένη ζάχαρη κάνει τη διαφορά!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Από 2010-07-02

18 σχόλια:

  1. Την λατρεύωωωωω, κράτα μου μπολάκι παρακαλώ πολύ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσκοβόλησε...τα μπολάκια σου είναι μικρά ...είπε ο άνδρας μου και θέλω δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τη δροσιά του και τη νοστιμιά του να'χεις! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιγράφω αυτή τη στιγμή και τη φτιάχνω το απόγευμα , έχω όλα τα υλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγώ θέλω, μ'αρέσει η καμένη ζαχαρίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια και λιγότερη λυγωτική απο την καραμελέ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίλα, είναι τέλειαααα!!! Ελαφρύ και νόστιμο γλυκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλέπω να έχει περισσέψει μπολάκι ούτε για δείγμα;-)
    Υπέροχη φαίνεται!!!!
    Καλή βδομάδα Λιλάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αααχχχχ κράτα μου καλέεεεεε κανά μπολάκι!!!!
    Φιλάκιαααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να 'ναι σκέτη απόλαυση,ένα μπολάκι και για μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεται καταπληκτική συνταγή! Πολύ καλή ανάρτηση! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελαίνομαι για κρέμα Καταλάνα, κρεμ μπουλέ, κρεμ καραμελέ... Υπέροχη η πρότασή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη20/7/10 10:15

    Πολύ ελαφριά, πολύ καλοκαιρινή, πολύ αρωματική. Τι άλλο να ζητήσουμε από μια ζεστή ημέρα σαν τη σημερινη! Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαίνεται νοστιμότατη και είναι και ελαφριά! Ωραία ιδέα για το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΛΟΥΛΟΥ μου,
    τώρακατ΄φερα να μπω από νετ καφέ..κ'ατι έχει το ασύρματο..κι έπεσα στη κρεμούλα..
    τέλεια...
    φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κρέμα σου Λίλα, είναι υπέροχη (με διαφορά)!!!!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/7/10 07:38

    Αυτη η κρεμούλα ειναι φοβερη. Μας την εφτιαχνε η γιαγια μου όταν ημασταν μικρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το φτιάχνουν εδώ αυτό το γλυκό αρκετά συχνά....

    καλησπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!