Ένα ποτό πολύ μυρωδάτο και γλυκόπιοτο
ΥΛΙΚΑ1 κιλό φράουλες
750 ml βότκα
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το πράσινο κοτσάνι. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο αδειάζουμε τη βότκα και τον πολτό.
Βάζουμε τη γυάλα στο ψυγείο για 4-5 μέρες ή μέχρι οι φράουλες να ασπρίσουν.
Ακολούθως σουρώνουμε το υγρό με τούλι.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση.
Ρίχνουμε μέσα στο καυτό σιρόπι τον πολτό που σουρώσαμε και αφήνουμε στην άκρη να σταθεί.
Σουρώνουμε το σιρόπι με διπλό τούλι και το ανακατεύουμε με την βότκα.
Αφήνουμε να σταθεί για 2 μέρες και ξανασουρώνουμε με φίλτρο γαλλικού καφέ.
Σερβίρουμε σε ποτηράκια λικέρ ή το καλοκαίρι σε ψηλά ποτήρια με τριμμένο πάγο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!
Μπράβο Λίλα! Οπως σου είπα ήδη δεν μπορώ να του αντισταθώ...κάτι μου κάνει έτσι που το βλέπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη μου είναι πανεύκολο αλλά τόσο μα τόσο αρωματικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλάκι μας μέθυσαν οι μυρωδιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
Και τι ωραίο χρώμα που έχει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο φαίνεται Λίλα μου, λέω να το δοκιμάσω τώρα που υπάρχουν μπόλικες φραουλίτσες!
Φιλάκια!
Καλέ είναι πανεύκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα δοκιμαστεί!!!!
Καλημέρα Κορίτσια:D
Τα λικερ αρέσουν στη γυναίκα μου και μάλιστα τα περίεργα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρία είναι να της φτιάξω και με φράουλες και να το βάλω παρέα με το λιμονσέλο που λιάζεται εδώ και μερικές μέρες.
Προσωπικά από τα γλυκά ποτά προτιμώ το ρακόμελο. Και αν είναι και από την Αμοργό, ακόμη καλύτερα.
Αυτό με τις φράουλες το είχα ακουστά. Να λοιπόν κα η συνταγή του.
Από χρώμα σκίζει και υποθέτω και από άρωμα.
Καλή Πρωτομαγιά!
Καλημέρα...έφτασε ως εδώ το αρωμά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω βράζω τις φράουλες με τη ζάχαρη,τρώμε τις φράουλες με παγωτό ή γιαούρτι και στο σιρόπι που περισεύει προσθέτω βότκα και φτιάχνω το ποτό.
Το είχα ξεχάσει αυτό και έχει τώρα πολλές φράουλες,σε ευχαριστούμε Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα φοβερό χρώμα το λικέρ. Γεια στα χέρια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θύμισε κι εμένα πως πρέπει να κάνω κι εγώ λικεράκι :))
πάλι ντίρλα θα γίνουμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο, περιττό να σου πω ότι δε μένει για άλλη εποχή, το κουταλάκι στο γλυκό φράουλα είναι ίδιο με το δικό μου;
Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δοκιμάζουμε σήμερα και σου λέμε!!
Ενθουσιαστήκαμε.
Καλό ΣΚ.
Λίλα μου περίπου έτσι το φτιάχνω κι εγώ, άλλες φορές βάζω και ρακί αλλά δεν το σουρώνω τελείως μένουν λίγα κομματάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο με τριμμένο πάγο!!!
Φιλιά :))
μόλις γύρισα απο την λαική και θα το δοκιμάζω Να φανταστείς πέρσυ στο Καρπενήσι το αγοράσαμε μόνο και μόο για το χρώμα του , αλλά απο γεύση δεν ξετρελλάθηκα κιόλας .
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ ενδιαφέρων!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα για μια πολύ γρήγορη βόλτα να ευχηθώ καλό μήνα, γιατί στο σπίτι έχουμε βαψίματα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
To έφτιαξα και είναι τρέλα!! Ευχαριστώ για τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλή πρωτομαγιά και αν θέλεις πέρνα κι από μένα να πάρεις ένα μαγιάτικο στεφάνι!!!
Καλόπιοτο! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιάξω σήμερα !!ΤΕΛΟΣ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια... καλή εβδομάδα!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει να το δοκιμάσω κι εγώ. Μου αρέσουν οι φράουλες άρα και το λικέρ τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται και εύκολο.
Φιλιά θαλασσένια.
ουαουυυυ..έτοιμο το γλυκόπιοτο...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήάλλη εκδοχή από αυτό που έφτιαξα εγώ..
ευτυχώς φράουλες έχουμε ακόμα..
Καλό Μήνα και ..σμουααατςςς
\_/
Ι ...υγιαίνετε..!!!
Aυτό το λικεράκι πολύ μ΄αρέσει!Αγαπώ τις φράουλες και θα το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Oι φράουλες είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το λικέρ...σκέτη απόλαυση...!!!
Καλό μήνα να έχεις!!
:)
Y.Γ Eχω φτιάξει τετραδιάκι,με πολλές πολλές συνταγές σου...Αρχίζω να μαθαίνω!!!