Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ

Αν σας αρέσουν τα σπαράγγια θα λατρέψετε αυτή τη σούπα

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κούπες σπαράγγια κομμένα
1 1/2 κούπες πατάτα κομμένη σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 κούπα τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε το σπαράγγι με τα δυο μας χέρια και το λυγίζουμε για να κοπεί στο σημείο που είναι σκληρό.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαραθεί το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις ξανθύνει το αλεύρι προσθέτουμε τα σπαράγγια, τις πατάτες και το γάλα.
Συμπληρώνουμε αρκετό χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών να τα σκεπάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου στα 40 λεπτά.
Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει.
Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τυρί, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να λιώσει το τυρί.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος στα πιάτα, προσωπικά την αποφεύγω.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή, πασπαλισμένη με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έχω ξαναπεί πόσο τυχερή είμαι που μένω σε κτήμα και έχουμε φυτέψει πάρα πολλά βότανα, μυρωδικά και λαχανικά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα σπαράγγια!

Εαν έχετε φτιάξει κάποια συνταγή δική σας με σπαράγγια και την έχετε φωτογραφίσει μπορείτε να συμμετέχετε στο blog event που διοργανώνει η Royal coconut και να κερδίσετε και ένα καταπληκτικό δωράκι.
Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

18 σχόλια:

  1. αν και μετά από κυριακάτικο φρικασέ,ευχαρίστως το βραδάκι έβγαινα ραντεβού μαζί της..
    Αν είχα και σπαράγγάκια από το μπαξέ μου μαζεμένα όπως μερικές μερικές..αλλά θα τα βάλω εγώ σε γλάστρα μη σκας μικρή Λουλού..
    φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΣΤΙΜΗ !!!!
    ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aν κι εγώ δεν τις τρώω τις σούπες, φαίνεται να είναι πεντανόστιμη :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φάγαμε μόνο έξω και μου φάνηκε άνοστη.
    Γιαυτό δεν την έκανα ποτέ.
    Λες να το προσπαθήσω;
    Πεθαίνω για σούπες, κι ας έρχεται καλοκαίρι.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάπου το έχω ξαναδεί εγώ αυτό το μέρος με τα σπαράγγια...
    Καλέ πέρασε ένας χρόνος από τότε που ήρθα??? Πρέπει να το ξανακανονίσουμε ή μου φαίνεται?

    Λαχταριστή η σουπίτσα σου, πέτα ένα πιατάκι κι από δω...

    kissessssssss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρελαινομαι για σουπες λιλα μου κι αυτη φαινεται υπεροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι εμένα μου αρέσουν οι σούπες!!!
    Μμμμμμ!!!
    Πολύ ωραία συνταγή φαίνεται να είναι!
    Καλή βδομάδα να έχεις!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Λίλα, πολύ καλή ιδέα η σούπα με σπαράγγια, ευχαρίστως έτρωγα ένα πιάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρώτη φορά σπαράγγια έφαγα Ιταλία σε ριζότο και μου άρεσαν πολύ...το κακό ειναι ότι με πειράζουν.Και τα λευκά ειναι πολύ γευστικα αν βρεις

    καλό βράδυ
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο λαχανικό τα σπαράγγια, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους... Εννοείται ότι τα φρέσκα σπαράγια του κήπου, θα κάνουν οποιοδήποτε πιάτο τέλειο, άρα και μια τέλεια σούπα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι είσαι πολύ τυχερή που έχεις σπαράγγια στον κήπο σου! Θα πρέπει να είναι πολύ ωραία σούπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειρήνη26/4/10 10:04

    Τελικά βλέπω τα σπαράγγια του κήπου σου βρήκαν τον δρόμο τους. Απόλαυση φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή βδομάδα. Μου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Θα δοκιμάσω την ιδέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρέσκα σπαράγγια ..ότι καλύτερο.
    Φαίνεται πάντως νοστιμότατη Λίλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν εχω δοκιμασει ποτε...ειναι σαν βελουτε η σουπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι κι εσύ από τις τυχερές που μπορούν να μαζέψουν σπαράγγια! Μμμμ, ωραία θα είναι η σουπίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καταρχήν να σου πω Λίλα μου ότι δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμη είναι αυτή η ανάρτησή σου, γιατί έχω πα΄ρει σπαράγγια και δεν ήξερα πώς να τα καθαρίσω!Δηλαδή αν είχα κάτι ιδιαίτερο(πώς είναι οι αγκινάρες)
    Και η σουπίτσα πολύ ιδιαίτερη, αλλά εγώ λέω απλά να τα βράσω και να τα συνοδέψω με τίποτα άλλο (τα έχω δει και ψητά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/12/11 13:45

    το γαλα?ποσο γαλα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!