Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Πανακότα βανίλια



Δροσερό γλυκάκι από αυτά που δεν τα χορταίνεις

ΥΛΙΚΑ
1000 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
3 βανίλιες
12 φύλλα ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν καλά.
Μην περιμένετε να πήξει όσο είναι ζεστή.
Βάζουμε ένα σουρωτήρι σε φόρμα σιλικόνης και αδειάζουμε την πανακότα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό του κουταλιού

ή με σιρόπι σοκολάτας το οποίο φτιάχνουμε ώς εξής:
Σε κατσαρολάκι βάζουμε
1/2 κούπας νερό
1/2 κούπας σκόνη κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο. Το φυλάμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει και πήξει το σερβίρουμε πάνω στην πανακότα!!!

45 σχόλια:

  1. είναι απ΄τα αγαπημένα γλυκά που δε 1-2 και 3 κομμάτια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ελαφρυ γλυκο αλλα παντα δισταζω να το φτιαξω γιατι φοβαμαι μηπως δεν πηξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα δεν είμαι των γλυκών αλλά από αυτό θα ήθελα ένα κομματάκι τώρα!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιιιιιιιιιιιιιιιιι λιποθυμώωωωωωωωω και έχω μια λιγούραααααααααααααααααααααααααααααα
    Βουτάω κι εγώ το κομματάκι με το σιρόπι σοκολάτας και πάω να το φάωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ μιάμι μιαμ!
    Ευτυχώς για σας δεν μπήκα πρώτη για σχόλιο διότι θα έπαιρνα όοοοοοοοολη την πανακότα και ποιός με πρόλαβε! :Ρ
    :)))))))))))))))))))))))

    Αστεία αστεία, πεθύμησα πανακότα...σλουρπι μιάμι μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το αγαπημενο μου γλυκο! ειδικα με σιροπι σοκολατας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Ν ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

    ΠΩ ΠΩ ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΓΛΥΚΑ.ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αψογο το γλυκό σου, άψογη όπως πάντα και η παρουσίασή σου!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και λοιπόν ο πρώτος παίρνει μπόνους όλο το μπολ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Pansofix κι εγώ αυτή την αγωνία είχα αλλά με την δοσολογία που δίνω πήζει μια χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξανθή μου το αντίθετο από μένα είσαι!!!!
    Εγώ μπορώ να μην φάω φαγητό για να φάω γλυκάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαράκι μου συνήλθες??? Στέλνω κομμάτι με μπόλικο σιρόπι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. thalassamov την επόμενη φορά να έρθεις πρώτη να πάρεις το bonus!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pinkdreamer με το σιρόπι σοκολάτας είναι όντως κόλαση!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σκρουτζάκο καλή εβδομάδα και σε σένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eλενάκι μου καλή εβδομάδα και σε σένα!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άργησα λίγο, αλλά ήρθα κι εγώ! Τα βράδια με πιάνει μια λιγούρα... Ελπίζω κάτι να έχει περισσέψει!
    Θα το προτιμήσω με σιρόπι βύσσινο!
    Φιλιά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!!!!
    Μπράβο Λιλάκι έγραψες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειρήνη22/3/10 10:51

    Πάρα πολύ ωραία σου έγινε Λιλάκι. Και με βύσσινο και με σιρόπι σοκολάτας θα είναι απόλαυση. Και με σάλτσα από φρέσκες φράουλες επίσης. Ωραίο επιδόρπιο μετά τη πασχαλινή κρεταοφαγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πού είσαι Χρήστο να δεις και να θαυμάσεις!! Ο Χρήστος είναι φίλος με ιδιαίτερη κλίση στο φαγητό, στα γλυκά και ιδιαίτερα στην πανακότα!! Με έχει "φάει" να βάλω σχετική ανάρτηση. Θα του δώσω τώρα το λινκ (εδώ) και είμαι σίγουρος οτι θα ενθουσιαστεί!!!
    Υπέροχο μοιάζει Λίλα!!!
    Καταχωρείται στα αγαπημένα
    Φιλιά πολλά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πως τα καταφέρνεις και διαλέγεις αυτά που μου αρέσουν δεν μπορώ να καταλάβω. Να σου στείλω φελιζολένια αυγουλάκια απο το τζάμπο και εσύ να μου στείλεις πανακότα ???? τι λες κλείσαμε την συμφωνία ???

    φιλια Λιλουκο και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λιλάκι αυτό το γλυκό μ' αρέσει πολύ και η συνταγή σου φαίνεται εύκολη και νόστιμη, ειδικά με το βύσσινο!! Θα τη δοκιμάσω, Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πεθαίνω για πανακότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. The dark chef μια περιποιημένη με βύσσινο σε περιμένει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειρήνη μου, όπως τα λες, ελαφρύ και δροσιστικό!!!
    Θα το φτιάξω οπωσδήποτε το Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα μικρή Λουλούκα...
    μας προτρέπεις στην ακολασία...άντε να νηστέψεις μετά..
    σμουααατςςςςςς και καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργο μου τα σχόλια σου πάντα είναι εξαιρετικά! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαράκι μου αφού ταιριάζουμε αγάπη μου, έχουμε τα ίδια γούστα!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατερινάκι μου αν μου φτιάξει ο αντρούλης σου γρήγορα το pc θα σας φέρω μια μεγάααααλη πανακότα δώρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κική μου παρομοίως!!!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βιβή μου σε αγαπώ πολύ!!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΖΕΝΙ22/3/10 21:32

    AX ΒΡΕ ΛΙΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ?????????????????ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χι, χι, το είπα στον husband και θα κάνει το καλύτερο... Αχχ τι κάνει η πανακότα. Φιλάκια και καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τέλειο γλυκάκι! Και πολύ ελαφρύ, για όλες τις ώρες!
    Φιλάκια πολλά ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τρελλαινομαι για πανακοτα αν και ποτε δεν εχω φτιαξει διοτι δεν κατανοω τη χρηση της ζελατινας, ειναι τοσο δυσκολο οσο μουφαινεται , οταν μπαινει στο νερο δε διαλυεται ? πες μου σε παρακαλω γιατι θα σκασω αν δε φτιαξω μια φορα κι εγω , φιλια πολλα πολλα !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τζένη κανονίσαμε με την Κατερίνα να πιούμε καφεδάκι!!! Θα βάλω την πανακότα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δροσοσταλίτσα μου ναι είναι τέλειο.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μια καλή, μια ανάποδη, το ίδιο φοβόμουν κι εγώ για τη ζελατίνη αλλά τελικά είναι πανεύκολο.
    Παίρνεις ένα φύλλο ζελατίνης και το βουτάς σε κρύο νερό, μετά από 2 λεπτά το φύλλο μαλακώνει, το στίβεις με τα δάχτυλα και το ρίχνεις στο καυτό γάλα όπου και διαλύεται. Έχε υπ'όψιν ότι η πανακότα πήζει σε περίπου 4 ώρες! Ακολούθησε τις οδηγίες μου και τις ποσότητες των υλικών και θα σου πετύχει σίγουρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλε...σα να καθυστερησα...εμεινε τιποτα???

    θελω τωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σωτήρης19/5/12 16:05

    Σ’ευχαριστώ πολύ Λίλα. Μόλις την έφτιαξα και την έβαλα στο ψυγείο. Θα ξανάρθω για νεότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σωτήρης21/5/12 15:35

    Είναι απλά φοβερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. τελιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!