Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Γεμιστό μπουτάκι αρνιού σε κρούστα



Ένα πιάτο εξαιρετικό, γιορτινό και πεντανόστιμο.
Ιδανικό για όσους δεν αρέσκονται στη γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ
1 αρνίσιο μπουτάκι ξεκοκκαλισμένο
150 γραμμάρια κασέρι
σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο σκόνη

ΚΡΟΥΣΤΑ
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας δενδρολίβανο
φρυγανιά τριμμένη περίπου μια κούπα
αλάτι
πιπέρι
μια γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της κρούστας εκτός από τη φρυγανιά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και προσθέτουμε την φρυγανιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια πάστα αρκετά σφιχτή αλλά και αρκετά υγρή για να αλείφετε.
Απλώνουμε το μίγμα επάνω σε λαδόκολλα.
Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό του αρνιού και τοποθετούμε φέτες τυριού επάνω στο κρέας. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και μπήγουμε λίγα σκορδάκια.
Το βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα και το πατάμε να κολλήσει πάνω στην κρούστα.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, το δένουμε με σπάγγο ψησίματος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο υπολογίζοντας 40 λεπτά για κάθε κιλό κρέατος.
Όταν το βγάλουμε το ξετυλίγουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και αν χρειαστεί το ψήνουμε λίγο ακόμα.
 


Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με πατάτες, ή πιλάφι.
Το ψητό αυτό το φτιάχνω κάθε χρόνο γι αυτούς που δεν τρώνε τη γαλοπούλα και γίνεται ανάρπαστο.


 

Επειδή θα λείπω τα Χριστούγεννα σας εύχομαι από σήμερα υγεία, αγάπη, ευτυχία και χαρά στα σπιτικά σας. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας για να νιώσουμε πόσο τυχεροί είμαστε κι εμείς και αυτοί που αγαπούμε. Στις 24 Δεκέμβρη θα σας κεράσω γλυκάκι με προγραμματισμένη ανάρτηση.
Για πρωτοχρονιά θα έχω γυρίσει και θα ανταλλάξουμε ευχές!!!!

16 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι μου έδωσες την τέλεια ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού κάποιοι από τους καλεσμένους μου φέτος δεν τρώνε τη γαλοπούλα,
    να είσαι καλά,
    καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το αρνάκι σου Λίλα. Φαίνεται παντανόστιμο.
    Καλές γιορτές με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σλουρπ σλουρπππππππππππ και για όσους δεν κατάλαβαν ............ σλουρρρρππππππππ χιχιχιχιχιχι
    Λιλού μου είναι τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
    μου τρέξανε τα σάλια
    Φιλούμπεςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμμμμμ μοσχομυρισε!!!υπεροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λιποθυμώ, θα έρθω εκεί να φάω, εδώ απαγορεύονται τα αμνοερίφια, η Άννα μου θα με εκτελέσει έτσι και δει μπουτάκι στο φούρνο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά να περάσεις όπου κι αν πας, με υγεία και χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μου κάνεις βραδιάτικα! Σαν να το μυρίζω το αρνάκι!!
    Καλά Χριστούγεννα και καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιότατη παρουσίαση!!

    πρέπει να είναι τέλειο!!

    καλές γιορτές με υγεία εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pros to blog sas.....eimaste ena neo blog pou ksekinisame prin peripou 40 imeres efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi...eimaste pamta sti diathesi sas gia oti xriastite
    sas efxaristoume ek ton proteron..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίλα το αρνάκι σου είναι πραγματικό όνειρο και θα το τιμήσουμε μιας και οι δικοι μου δεν τρώνε γαλοπούλα.
    Καλά Χριστούγεννα, καλά να περάσεις και πάντα με υγεία σου εύχομαι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Xαίρομαι που σας άρεσε το αρνάκι,ποιός μπορεί να του αντισταθεί άλλωστε, εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μμμμμμ δεν έχω φάει ποτέ μου έτσι το αρνί!Κάτι μου λέει οτι θα το επιχειρήσω για Πρωτοχρονιά,Χμας μαγειρεύουν άλλοι :)))))

    Καλά Χριστούγεννα και καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά να περάσεις Λίλα μου και τυχεροί αυτοί που θα φάνε από τα χεράκια σου! Καλά Χριστούγεννα καλή μου, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλή ιδέα!!
    και το αρνάκι φαίνεται πεντανόστιμο!!
    Καλές Γιορτές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την καταγράφω για τον επόμενο χρόνο. Τα χριστούγεννα έκανα αρνί, αντί γαλοπούλας, με την κλασσική συνταγή και βγήκε λουκούμι, αλλά βρίσκω ότι αυτή που δίνεις εδώ πρέπει να είναι πιο καλή. Το ξεκοκκάλισμα του αρνιού με προβληματίζει μόνο... 'Αραγε το κάνουν οι χασάπηδες; γιατί εγώ μάλλον θα δυσκολευτώ...
    Ευτυχισμένο το 2010, με πολλές λιχουδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails