Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και μέλι





Ένα πεντανόστιμο φαγάκι ή μεζεδάκι.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
3 πορτοκάλια το χυμό τους
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
αλάτι πιπέρι
Λίγα μανιτάρια
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μεγάλους κύβους



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μεγάλο και απλωτό σκεύος με καπάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρέας μέσα χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μετά από 15 περίπου λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την μουστάρδα.



Ανακατεύουμε  καλά και αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει , να πιεί το κρέας τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυράκι.
Όπως βλέπετε δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το χοιρινό είναι λιπαρό από μόνο του.






Τώρα αν έχουμε τραπέζι και θέλουμε να κάνουμε μια ωραία παρουσίαση μπορούμε να σερβίρουμε την τηγανιά μέσα σε καρβέλι ψωμιού. 
Κόβουμε οριζόντια ένα καπάκι στο καρβέλι, αφαιρούμε από μέσα την ψίχα και γεμίζουμε με την τηγανιά.



31 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ Λιλού μου! Καταπληκτικό! Γι' αυτό μου έλειπε το ένα καρβελάκι;;;;;; χεχεχεχε Φιλούθκιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eσύ πήρες το καρβελάκι της Μαρίας??
    Το έψαχνα κι εγώ:P
    Λιλάκι τι να πω για την παρουσίασή σου?? Εξαιρετική όπως πάντα!
    Πορτοκάλι βάζω κι εγώ στην τηγανιά, θα δοκιμάσω να βάλω και μέλι αφού το προτείνεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι μου στο άρπαξα το καρβελάκι κάτω από τη μύτη σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενά μου τι μελισσοπαραγωγός θα ήμουν αν δεν προωθούσα τα προϊόντα μου? Να βάλεις μελάκι στο χοιρινό, το μελώνει καταπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααα δικό μου το καρβελάκι...γεμάτο όπως είναι!!!
    τέλεια παρουσίασηηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω το τρωω και με τις πατατουλες, δεν εχω προβλημα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο το φαγάκι σου Λίλα μου και ωραία παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Λίλα, μού αρέσει και εμένα η μαγειρική, οπότε θα σ' επισκέπτομαι συχνά. Πολύ ωραία η συνταγή και ο τρόπος παρουσίασης. Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαστεροπλήξ20/10/09 23:05

    αυτό έτσι όπως είναι με το καρβελάκι ο άνδρας μου θα το τιμήσει δεόντως, φυσικά θα φάει όλο το καρβελάκι μόνος του, έτσι όπως θα έχει νοτίσει από τα υγρά του κρέατος, το κρέας θα το μοιράσει σε όλους !!!!!!!!!
    αγαπημένος συνδυασμός, μέσα στο πνεύμα της εποχής
    τέλειο!!!!!! γειά στα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γλυκόξινη τηγανιά! Τέλειο! Και μέσα στο καρβελάκι, εξαιρετική παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίλα, το πορτοκάλι με τη μουστάρδα είναι το καλύτερο αρωματικό για κρέατα, ακόμη και για πατάτες φούρνου.
    Τέλεια η συνταγή σου και ακόμη τελειότερη η παρουσίαση του κρέατος μέσα στο καρβελάκι!!!
    Φιλιά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εγω με την παρουσίαση του εμεινα.. πολύ ομορφο πιάτο και πολύ νόστιμο φαντάζομαι.. Ευχαριστουμε για την ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη21/10/09 09:48

    Ήρθα καθυστερημένη ε? Ελπίζω να περίσσεψε μια μεριδούλα και για μένα. Αν δεν έχει με το ψωμάκι δεν με πειράζει. Το τρώω και σκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλειο Λίλα, από τις πιο αγαπημένες εκδοχές για το χοιρινό. Απλώς εγώ αντί για θυμάρι, χρησιμοποιώ σπόρους κόλιανδρου σπασμένους ελαφρώς με το χέρι. Πολύ ιδιαίτερο άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπέτυ μου και ένα και δυο καρβελάκια να πάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημιουργία μου μια μερίδα με πατατούλες έφτασε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρενάκι μου σου άρεσε? Χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. thumbelina καλωσόρισες, να περνάς συχνά να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γαστεροπληξ μου αγαπημένη, κι εγώ το καρβελάκι τσάκισα, ακριβώς όπως τα λες ήταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εύη μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νίκη μου πεντανίστιμη είναι η άτιμη. Χάρηκα που σε είδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειρήνη μου κόπιασε έχουμε και φαγάκι και ψωμάκι μπόλικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Penelope κι εγώ το κόλιαντρο το χρησιμοποιώ πολύ και το λατρεύω κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τελευταια και καταϊδρωμένη, παραπονο δεν εχω ομως μιας και η συμπεθερουλα μου μου εδωσε λιγο απο το δικο της πιατο, ηταν οπως ακριβως το ηθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mα είναι δυνατόν να αφ'ησω τη συμπεθερούλα μου χωρίς μεζεδάκι? Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ καλό και η παρουσίαση σου τέλεια Λιλάκι! Θα το φτιάξω προσεχώς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και εγώ βάζω μέλι στο χοιρινο - πορτοκάλι και μουστάρδα, το κάνει φανταστικό !! όσο για την παρουσίαση στο καρβελάκι τι να πω ? είναι απίθανη !!!

    γεια στα χερια σου Λιλάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΤΑ 3 ΚΙΛΑ ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΙς ΣΥΝΤΑΓΕς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το "με πορτοκάλι και μέλι" μου έκανε κλικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος28/10/13 19:23

    λιλα απλα δεν υπαρχει η συνταγη! μολις την εφτιαξα!! με λιγο περισσοτερο μελι.. τ ε λ ε ι ο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails