1 κιλό κεράσια μαύρα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένουμε και μετά αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε τα κεράσια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
Το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά και το αφήνουμε να σταθεί άλλες 24 ώρες.
Τότε προσθέτουμε το λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Φτιάχνω γλυκό κεράσι κάθε χρόνο γιατί είναι το αγαπημένο μας. Ακολουθώ πάντα αυτή τη συνταγή από τον "Οδηγό μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής "της Χρύσας Παραδείση έκδοσης του 1957. Μου τον άφησε κληρονομιά η αγαπημένη μου γιαγιά Γεωργία Τσίπη. Την ευχαριστώ και γι αυτό και για πολλά άλλα.
Update 2014: Αν βάλουμε μισό κιλό παραπάνω ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό επιπλέον παίρνουμε και σιρόπι κεράσι ιδανικό για τα παγωτά μας!!!!
Update 2014: Αν βάλουμε μισό κιλό παραπάνω ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό επιπλέον παίρνουμε και σιρόπι κεράσι ιδανικό για τα παγωτά μας!!!!
Από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε καλοκαίρι φτιάχνω. Βέβαια ο χειμώνας δεν το βρίσκει, εξαφανίζεται αμέσως:P
O oδηγός της Παραδείση πολύτιμος, φύλαξέ τον καλά!!
Καλή βδομάδα!!
Μοσχομύρισε το καλοκαίρι με το γλυκάκι σου Λίλα μου! Και του χρόνου να ΄σαι γερή να ξαναφτιάξεις!! Καλοφάγωτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιο αγαπημένο μου γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυαγαπημενο...φέτος του προσθεσα κόκκους πιπερι και μπαχαρι μαζί με λιγη αρμπαρόριζα
ΑπάντησηΔιαγραφή