Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Κεράσι γλυκό του κουταλιού



Κεράσι γλυκό.....το αγαπημένο



1 κιλό κεράσια μαύρα

1 κιλό ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 λεμόνι
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένουμε και μετά αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε τα κεράσια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
Το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά και το αφήνουμε να σταθεί άλλες 24 ώρες.
Τότε προσθέτουμε το λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε τον αφρό.




Φτιάχνω γλυκό κεράσι κάθε χρόνο γιατί είναι το αγαπημένο μας. Ακολουθώ πάντα αυτή τη συνταγή από τον "Οδηγό μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής "της Χρύσας Παραδείση έκδοσης του 1957. Μου τον άφησε κληρονομιά η αγαπημένη μου γιαγιά Γεωργία Τσίπη. Την ευχαριστώ και γι αυτό και για πολλά άλλα.

Update 2014: Αν βάλουμε μισό κιλό παραπάνω ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό επιπλέον παίρνουμε και σιρόπι κεράσι ιδανικό για τα παγωτά μας!!!!



4 σχόλια:

  1. Από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού!!
    Κάθε καλοκαίρι φτιάχνω. Βέβαια ο χειμώνας δεν το βρίσκει, εξαφανίζεται αμέσως:P
    O oδηγός της Παραδείση πολύτιμος, φύλαξέ τον καλά!!
    Καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσχομύρισε το καλοκαίρι με το γλυκάκι σου Λίλα μου! Και του χρόνου να ΄σαι γερή να ξαναφτιάξεις!! Καλοφάγωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο αγαπημένο μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυαγαπημενο...φέτος του προσθεσα κόκκους πιπερι και μπαχαρι μαζί με λιγη αρμπαρόριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails